Чт, 27 жовтня 2022

Італійський сенатор за те, щоб рішення щодо України ухвалювала міжнародна спільнота

Італійський сенатор від партії "Ліга" Массімільяно Ромео, вважає, що українці не повинні приймати всі рішення щодо свого майбутнього самостійно, натомість міжнародна спільнота має відігравати у цьому певну роль, враховуючи інтереси країни.

Італійський сенатор від партії "Ліга" Массімільяно Ромео, вважає, що українці не повинні приймати всі рішення щодо свого майбутнього самостійно, натомість міжнародна спільнота має відігравати у цьому певну роль, враховуючи інтереси країни.

Про це, як пише "Європейська правда", повідомляє Euractiv.

Коментар пролунав у відповідь на заяву нового прем'єр-міністра Італії Джорджії Мелоні, яка однозначно підтримала Україну та партнерів по НАТО у протистоянні російській агресії, але зазначила, що саме українці мають вирішувати, як вести війну.

"Трохи жорстко чути від вас, що "українці будуть вирішувати. Звичайно, ми повинні поважати волю українців, але краще було б сказати, що міжнародне співтовариство вирішить в інтересах України", - сказав сенатор.

Слід зазначити, що саме Массімільяно Ромео подавав прохання до парламенту про те, щоб визнати Крим російським (про це згадується у статті Чому проукраїнський прем’єр Італії пішов у відставку та хто зараз бореться за його посаду).

Ромео зазначив, що його партія "Ліга" підтримує Україну та Захід, але попросив прем'єр-міністра проявити "акт мужності".

Зокрема, він попросив Мелоні наполягати на проведенні міжнародної конференції з питань оборони та безпеки в Європі, щоб Італія була здатна "обумовлювати міжнародний геополітичний сценарій", а не підлабузнюватися до беззастережної підтримки України.

"Разом з Францією та Німеччиною ми є одними з країн-засновниць, а також тими, хто в умовах безперервного конфлікту ризикує найбільше", - пояснив Ромео.

Конференція, на думку сенатора, може стати можливістю для початку мирних переговорів, "оскільки зараз навіть Сполучені Штати усвідомлюють, що це може бути шлях, яким можна йти".

Протистояння щодо України та Росії всередині правої коаліції (Fratelli d'Italia, Lega та Forza Italia) було очевидним напередодні та під час виборів, але вважалося, що після формування коаліційного уряду напруженість спаде.

Однак, зазначає видання, очікується, що нова заява Ромео завдасть Мелоні ще більшого головного болю.

www.eurointegration.com.ua

Архів журналу Віче

Віче №3/2016 №3
Реклама в журналі Інформація авторам Передплата
Останні новини

Польські ЗМІ розповіли, як Туск переконав Макрона змінити умови імпорту не на користь України Сьогодні, 28 березня

Шмигаль прибув на міжурядові переговори до Варшави Сьогодні, 28 березня

Болгарію чекають дострокові вибори: ще одна партія відмовилась формувати уряд Сьогодні, 28 березня

Вибір ідеальних чоловічих шкарпеток. Поради Сьогодні, 28 березня

Вибір майстер-класів у Києві Сьогодні, 28 березня

Чехія виділить кошти на свою ініціативу щодо закупівлі боєприпасів для України Сьогодні, 28 березня

ЄС розблокував пільги для України, Косово йде в Раду Європи, "коаліція бронетехніки": новини дня Сьогодні, 28 березня

ЗМІ: Заява Макрона про відправку військ в Україну розлютила американських посадовців Вчора, 27 березня

Словенія приєднається до ініціативи Чехії із закупівлі снарядів для України Вчора, 27 березня

Естонія готова підтримати прем’єра Нідерландів на посаду генсека НАТО Вчора, 27 березня