Чт, 27 жовтня 2022

Просування нового сайту - що не так?

Багато власників сайтів і SEO-спеціалістів стурбовані тим, що їхні нові сайти погано просуваються в Google, і вони звинувачують у цьому так звану "пісочницю". Поточна теорія полягає в тому, що нові сайти якимось чином караються за отримання занадто великої кількості посилань занадто швидко.

Чи існує пісочниця?

Чи відбувається якийсь аналіз посилань; якийсь поріг, при перевищенні якого посилання на нові сайти будуть знижуватися? Це звучить як логічна можливість. Однак багато хто з нас, хто не купує забагато зворотніх посилання або не бере участі в мережах посилань, спостерігають ті ж самі затримки в ранжируванні. Нові сайти з кількома хорошими релевантними посиланнями піднімаються в рейтингу Google так само довго, як і ресурси, що миттєво з'являються у видачі. Я думаю, що багато людей плутають пісочницю з т.з. "фільтром старіння".

Мінімум 6 місяців для отримання результатів в Google

SEO оптимізатори веб-студії Optimize IL не бачили жодного абсолютно нового сайту з новими доменами, який би з'явився у верхній частині сторінок результатів пошукової видачі Google (SERP) з початку 2004 року. Здається, існує затримка близько 6-8 місяців. Ми багато разів спілкувались з багатьма власниками сайтів і іншими SEO-фахівцями і не знайшли нікого, кому б вдалося досягти високих позицій в Google з новим доменом. Якщо і існує чарівна пілюля, то ніхто не розкриває цю таємницю.

Що ж відбувається?

Відбувається те, що нові сайти індексуються, вони з'являються за деякими незрозумілими запитами, і вони можуть з'являтися в ТОП протягом тижня або близько того, але потім вони опускаються в нижню частину пошукової видачі на кілька місяців. Все інше працює нормально, але нова сторінка просто погано ранжується за будь-якими термінами в Google. Багато разів, навіть за назвою компанії.

Якщо у вас абсолютно новий веб-ресурс, перестаньте зводити себе з розуму, гадаючи, що ви робите не так! Перестаньте щось налаштовувати і змінювати, намагаючись вплинути на рейтинг; до тих пір, поки сайт не буде в індексі деякий час, здається, що не має значення, що ви з ним робите взагалі!

Плануйте заздалегідь

Якщо ви запускаєте нові сайти для клієнтів, переконайтеся, що ви встановили очікування, що, ймовірно, пройде 7-8 місяців, перш ніж ресурс досягне будь-яких реальних результатів в Google.

Дуже гарна порада

Ми звикли закривати сайт від індексації пошукових систем і запускати його, як тільки він стане "ідеальним". Зараз має сенс запустити кілька сторінок вашого нового сайту, як тільки ви їх закінчите створювати і наповняти контентом. Чим раніше Google дізнається про про ваш супер-новий домен, тим краще для вас.

Як тільки ви отримаєте доменне ім'я, налаштуйте хостинг, створіть тимчасову сторінку і зробіть посилання на неї з іншого сайту в індексі Google, щоб запустити цей годинник.

Бажаємо успіхів в просуванні ваших нових проектів!

Архів журналу Віче

Віче №3/2016 №3
Реклама в журналі Інформація авторам Передплата
Останні новини

Польські ЗМІ розповіли, як Туск переконав Макрона змінити умови імпорту не на користь України Сьогодні, 28 березня

Шмигаль прибув на міжурядові переговори до Варшави Сьогодні, 28 березня

Болгарію чекають дострокові вибори: ще одна партія відмовилась формувати уряд Сьогодні, 28 березня

Вибір ідеальних чоловічих шкарпеток. Поради Сьогодні, 28 березня

Вибір майстер-класів у Києві Сьогодні, 28 березня

Чехія виділить кошти на свою ініціативу щодо закупівлі боєприпасів для України Сьогодні, 28 березня

ЄС розблокував пільги для України, Косово йде в Раду Європи, "коаліція бронетехніки": новини дня Сьогодні, 28 березня

ЗМІ: Заява Макрона про відправку військ в Україну розлютила американських посадовців Вчора, 27 березня

Словенія приєднається до ініціативи Чехії із закупівлі снарядів для України Вчора, 27 березня

Естонія готова підтримати прем’єра Нідерландів на посаду генсека НАТО Вчора, 27 березня