Ср, 12 жовтня 2022

Глава МЗС Угорщини підтвердив візит до Москви, вже другий з 24 лютого

Міністр закордонних справ Угорщини Петер Сійярто підтвердив, що цього тижня здійснить візит до Москви, попри війну РФ проти України.

Міністр закордонних справ Угорщини Петер Сійярто підтвердив, що цього тижня здійснить візит до Москви, попри війну РФ проти України.

Як повідомляє угорське 444, про це він сказав на спільному брифінгу зі словенським міністром економічного розвитку у Будапешті, пише "Європейська правда".

"Цього тижня я поїду до Москви говорити у тому числі про важливість миру, що сказат, що угорці хочуть миру і якнайшвидше. А також я їду для того, щоб гарантувати, що Угорщина не буде мати проблем з постачанням енергоносіїв. Я їду для відповідних обговорень із "Газпромом", з "Росатомом" та іншими посадовцями…, щоб енергопостачання для Угорщини було в порядку не лише протягом зими, а й у наступні місяці", - сказав Петер Сійярто.

Він заявив, що усі, хто критикує його за це, "не хочуть миру".

"Думаю, будь-хто з хоч мінімальним здоровим глуздом може бачити, що ескалація рухається у дуже небезпечному напрямку і посилюється. Ми зараз у передостанньому моменті, коли хід подій ще можна змінити. І будь-хто, хто здатен на якийсь здоровий глузд, розуміє, що якщо це продовжиться - це буде величезна проблема. Тож замість зусиль для ескалації і войовничої риторики зараз, на мою думку, для Європи час зосередити усі зусилля на досягненні миру", - заявив глава МЗС Угорщини.

Він також повторив позицію Будапешта, що Угорщина категорично проти будь-яких санкцій проти Росії, що стосуватимуться природного газу чи ядерної енергетики.

Спершу про новий візит Сійярто до Росії стало відомо зі списку учасників масштабної конференції "Російський енергетичний тиждень", яку проводить уряд Росії. Петер Сійярто є оголошеним і підтвердженим учасником панелі за назвою "Глобальні енергетичні тренди: сьогодні та завтра", що планується 13 жовтня.

Речник зовнішньополітичної служби ЄС Петер Стано, коментуючи можливий візит, сказав, що за нинішніх обставин переговори з РФ на високому рівні не мають жодного сенсу.

Як повідомлялося, у липні Петер Сійярто став першим з 24 лютого європейським посадовцем, який відвідав Москву не для мирних переговорів, а для вирішення двосторонніх питань. Досі ніхто інший з міністрів держав ЄС не повторював такий крок.

Про важливість цього вибору та про те, як Угорщина помиляється не вперше, читайте в публікації Угорщина обирає сторону зла. Знову, як у 1939 році.

www.eurointegration.com.ua

Архів журналу Віче

Віче №4/2016 №4
Реклама в журналі Інформація авторам Передплата
Останні новини

В ЄС погрожують ухилянтам, очікування від допомоги США, "атака" дронів на Білорусь: новини дня Сьогодні, 26 квітня

Туск назвав дату перестановок в уряді у зв'язку з європейськими виборами Сьогодні, 26 квітня

У Польщі кажуть, що готові допомогти Україні повернути чоловіків призовного віку Вчора, 25 квітня

Глава МЗС Польщі: Росія бреше про польські плани анексувати частину України Вчора, 25 квітня

Євродепутати просять владу Австрії вплинути на Raiffeisen щодо його бізнесу в Росії Вчора, 25 квітня

Макрон захищає свою позицію про створення "стратегічної двозначності" для Росії Вчора, 25 квітня

Білий дім визнав, що через затримку з допомогою Україна втратила Авдіївку Вчора, 25 квітня

Голова МЗС: Лише військової допомоги США недостатньо для перемоги над Росією 24 квітня

Глава Пентагону поговорив з грецьким колегою на тлі публікацій про тиск щодо Patriot для Києва 24 квітня

Держдеп США згадав телемарафон у звіті щодо порушень прав людини 24 квітня