Пн, 10 жовтня 2022

Кулеба закликав світ до дій після чергового обстрілу житлових будинків у Запоріжжі

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба закликав міжнародну спільноту відреагувати конкретними кроками на останні обстріли російськими військовими житлових будинків у Запоріжжі, внаслідок чого загинули щонайменш 13 цивільних осіб і десятки постраждали.

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба закликав міжнародну спільноту відреагувати конкретними кроками на останні обстріли російськими військовими житлових будинків у Запоріжжі, внаслідок чого загинули щонайменш 13 цивільних осіб і десятки постраждали.

Про це повідомляє "Європейська правда".

"Цілі ударів не мали жодного військового призначення. Цілеспрямовані російські удари мали на меті лише спричинити смерть цивільних людей, руйнування, посіяти терор і страх. Цілеспрямоване вбивство цивільних людей є воєнним злочином. Здійснивши ракетні удари по мирних людях, які спали у своїх домівках, Росія ще раз довела, що вона є терористичною державою, якій необхідно протидіяти усіма можливими способами, щоб запобігти подальшим жахливим злочинам", - наголосив Дмитро Кулеба.

Він закликав міжнародну спільноту негайно здійснити п’ять кроків.

По-перше, Кулеба закликає Офіс прокурора Міжнародного кримінального суду та партнерів, які розслідують міжнародні злочини, вчинені Росією в Україні, терміново направити на місце злочину слідчих та експертів, щоб задокументувати докази воєнних злочинів Росії.

По-друге, міністр повторив заклик до Вашингтона визнати Росію державою-спонсором тероризму, а інші країни - визнати Росію терористичною державою.

По-третє, він закликав до реакції на обстріл та нових жорстких санкцій, які позбавлять фінансування російську військову машину.

"Четверте: закликаю партнерів, зокрема США, Велику Британію, Ізраїль, Німеччину, Норвегію та Францію, терміново надати Україні сучасні системи протиповітряної оборони (ППО) та протиракетної оборони (ПРО). Постачання цього життєво необхідного обладнання має бути прискорене. Для нас літери "ППО" та "ПРО" означають життя. Життя наших дітей, які лягають спати в Запоріжжі та інших містах України, не знаючи, чи прокинуться на ранок. Ці системи можуть рятувати життя в Україні вже зараз, а не стояти на складах", - наголосив Дмитро Кулеба.

Він також закликав країни, які заявляють про свою нейтральну позицію, відправити свої делегації у Запоріжжя - "де вони зможуть переночувати у житлових масивах та відчути все, що прикривають своєю нейтральністю".

За останніми даними, внаслідок ракетного удару армії РФ по Запоріжжю в ніч на 9 жовтня загинуло 13 людей, ще 60 отримали поранення. Серед поранених і загиблих є діти.

www.eurointegration.com.ua

Архів журналу Віче

Віче №3/2016 №3
Реклама в журналі Інформація авторам Передплата
Останні новини

Чехія виділить кошти на свою ініціативу щодо закупівлі боєприпасів для України Сьогодні, 28 березня

ЄС розблокував пільги для України, Косово йде в Раду Європи, "коаліція бронетехніки": новини дня Сьогодні, 28 березня

ЗМІ: Заява Макрона про відправку військ в Україну розлютила американських посадовців Вчора, 27 березня

Словенія приєднається до ініціативи Чехії із закупівлі снарядів для України Вчора, 27 березня

Естонія готова підтримати прем’єра Нідерландів на посаду генсека НАТО Вчора, 27 березня

Реєстр збитків від агресії РФ визначив дату початку роботи та пріоритетних постраждалих  Вчора, 27 березня

У Польщі заявили, що близькі до угоди з Україною щодо агропродукції Вчора, 27 березня

Глава МЗС Швеції: НАТО має створити більше стратегічних труднощів для Росії Вчора, 27 березня

Франція незабаром поставить Україні 78 САУ Caesar – міністр Вчора, 27 березня

У Чехії кажуть, що в межах її ініціативи Україна потенційно може отримати 1,5 млн снарядів Вчора, 27 березня