Ср, 10 серпня 2022

В Італії вперше судитимуть за "найманство" хлопця, який поїхав воювати на боці України

Прокуратура Генуї оголосила звинувачення 19-річному громадянину Італії, прихильнику ультраправого руху "Каза Паунд" Кевіну Чьяппалоне, який вирушив воювати в Україну на боці Збройних Сил.

Прокуратура Генуї оголосила звинувачення 19-річному громадянину Італії, прихильнику ультраправого руху "Каза Паунд" Кевіну Чьяппалоне, який вирушив воювати в Україну на боці Збройних Сил.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на ANSA.

Заступник прокурор Генуї Марко Дзокко звинувачує Чьяппалоне в тому, що він є найманцем, який долучився до лав "Української Інтернаціональної бригади" (ймовірно, мається на увазі Інтернаціональний легіон).

Відділ загальних розслідувань і спеціальних операцій Італії (DIGOS) почав розслідування після інтерв’ю Чьяппалоне щотижневику Panorama, де він розповів, що вирішив допомогти в обороні України після заяв Владіміра Путіна про "денацифікацію".

Слідство зазначає, що 19-річний італієць не мав попереднього військового досвіду й виїхав з Італії у травні, ймовірно потрапивши до України через польський кордон. З його фото у соцмережах випливає, що після військової підготовки він потрапив на Донбас.

Наразі Чьяппалоне є єдиним підозрюваним у справі, але DIGOS не виключає, що в Україні можуть воювати інші громадяни Італії, а в країні може існувати "мережа вербувальників".

19-річний італієць є прихильником неофашистського руху "Каза Паунд", який налічує близько шести тисяч учасників. Він виник з групи сквотерів у Римі й деякий час безуспішно брав участь у парламентських виборах.

Учасники "Каза Паунд" сказали слідчим, що Чьяппалоне самостійно знайшов інформацію про долучення до українського спротиву через інтернет, дістався Польщі літаком, після чого автобусом поїхав до України.

Італійцю в разі доведення вини загрожує від двох до семи років позбавлення волі. Як уточнює ANSA, це перше звинувачення в "найманстві", висунуте громадянину Італії через участь у війні в Україні.

www.eurointegration.com.ua

Архів журналу Віче

Віче №3/2016 №3
Реклама в журналі Інформація авторам Передплата
Останні новини

Як доглядати за татуюванням Сьогодні, 19 березня

Сікорський: Краще пустити заморожені кошти РФ на зброю для України, а не її відбудову Сьогодні, 19 березня

ЗМІ: Президент Румунії затвердив майбутнє навчання українських пілотів на F-16 в країні Вчора, 18 березня

Міністри країн ЄС погодили 5 млрд євро для допомоги Україні зброєю на 2024 рік Вчора, 18 березня

Шмигаль назвав п’ять ключових секторів України як майбутнього члена ЄС Вчора, 18 березня

Кабмін затвердив план реформ, за виконання яких Україна отримає 50 млрд від ЄС Вчора, 18 березня

Шмигаль підтвердив бажання України почати переговори з ЄС у першому півріччі Вчора, 18 березня

ЗМІ: Британія радить Україні тримати оборону на сході і зосередитися на ударах по Криму 17 березня

Макрон пояснив, як він прийшов до ідеї щодо іноземних військ в Україні 17 березня

Макрон: Приїду в Україну з конкретними пропозиціями і рішеннями 17 березня