Сб, 30 липня 2022

Німецький міністр назвав крадіжку українського зерна Росією "огидною формою війни" 

Міністр сільського господарства Німеччини засудив розкрадання зерна Росією на сході України і назвав це "огидною формою війни"

Міністр сільського господарства Німеччини засудив розкрадання зерна Росією на сході України і назвав це "огидною формою війни".

Про це німецький міністр Джем Оздемір заявив у ході зустрічі країн G7, України, Євросоюзу, ОЕСР та Продовольчої та сільськогосподарської організації ООН (ФАО) у Штутгарті, присвяченій впливу війни на світове продовольство, повідомляє AFP.

"Це особливо огидна форма війни, яку веде Росія", - сказав Оздемір. Він заявив, що Росія "крала, грабувала, забирала собі зерно зі Сходу України" і назвав ці акти "економічною війною".

Оздемір раніше вже заявляв, що Путін "безсовісно використовує українські запаси пшениці", а фермерів змушують продавати запаси за смішними цінами, інакше "солдат Путіна" просто забере ці запаси.

Читайте більше: Украв, вивіз, у Москву. Як окупанти намагаються продати крадене українське зерно іншим країнам

Нагадуємо:

Аграрії з тимчасово окупованих регіонів повідомляють про випадки, коли окупанти крадуть їхнє майно та запаси або змушують продавати врожай за безцінь. Мешканці міст відчувають суттєве подорожчання продуктів у магазинах.

Російські загарбники уже вивезли кілька сотень тисяч тонн зерна з тимчасово окупованих територій у Луганській, Донецькій, Херсонській та Запорізькій областях. Це зерно вони спробували "проекспортувати" до Єгипту

На цих територіях у фермерських запасах, що формувалися для посівних робіт, а також для переробки (для виготовлення борошна, випікання хліба), знаходиться близько 1,5 млн тонн зернових.

www.epravda.com.ua

Архів журналу Віче

Віче №4/2016 №4
Реклама в журналі Інформація авторам Передплата