Пн, 06 червня 2022

Зеленський розповів, за яких умов Україна може відкрити порти для експорту зерна

Постачання Україні зброї є найкращою гарантією для розмінування портів, через які можна експортувати українське продовольство.

Постачання Україні зброї є найкращою гарантією для розмінування портів, через які можна експортувати українське продовольство.

Про це під час розмови з журналістами заявив президент України Володимир Зеленський, повідомляє "Європейська правда" з посиланням на "Суспільне".

"Зброя, яку ми зможемо розташувати в регіоні. Ми працюємо над цим і отримаємо протикорабельні системи. Це не погрози. Це будуть найкращі гарантії (для розмінування портів)", - сказав глава держави.

Він додав, що Туреччина може бути серед країн, які братимуть участь у деблокаді українських портів для вивезення зерна.

"Ми готові до вивезення зерна і ми ламаємо риторику Росії, що це ми не хочемо вивозити і провокуємо продовольчу кризу. Ми готові, але нам потрібен безпековий коридор", - зазначив Зеленський.

Напередодні Bloomberg повідомив, що Туреччина і Росія досягли попередньої угоди про забезпечення експорту українського зерна морським коридором з Одеського порту, Україна інформацію не коментує і до заяв ставиться скептично.

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба закликав західних партнерів не вірити запевненням президента РФ Владіміра Путіна, що Росія не скористається коридором для експорту врожаю через порт Одеси для того, щоб напасти на місто.

Водночас джерела Politico стверджують, що Сполучені Штати не підуть на угоду, в межах якої з Росії буде знято частину санкцій в обмін на зняття блокади з українських портів для експорту зерна.

www.eurointegration.com.ua

Архів журналу Віче

Віче №4/2016 №4
Реклама в журналі Інформація авторам Передплата