Пт, 20 травня 2022

США оголосили нову допомогу Україні на $100 млн - нададуть артилерію і радари

Адміністрація Байдена у четвер оголосила про черговий безпековий пакет підтримки України в розмірі 100 мільйонів доларів.

Адміністрація Байдена у четвер оголосила про черговий безпековий пакет підтримки України в розмірі 100 мільйонів доларів.

Про це президент США Джо Байден повідомив у заяві, опублікованій Білим домом, пише "Європейська правда".

"Сьогодні я оголошую про черговий пакет допомоги у сфері безпеки, який надасть Україні додаткову артилерію, радари та інше обладнання, яке вони вже ефективно використовують на полі бою", - заявив Джо Байден.

Держсекретар США Ентоні Блінкен теж оприлюднив заяву, у якій повідомив, що на доручення президента схвалює вилучення десятого пакету додаткових озброєнь та техніки для оборони України із запасів Міністерства оборони США на суму до 100 мільйонів доларів.

У Пентагоні уточнили, що пакет включає 3 контрартилерійні радари та 18 гаубиць, а також 18 засобів для транспортування гаубиць, відправка цієї зброї розпочнеться негайно.

Таким чином, загальна військова допомога США Україні у вигляді зброї та спорядження вже склала приблизно 3,9 мільярда доларів з того часу, як 24 лютого Росія почала війну проти України.

Президент Джо Байден ще має підписати законопроєкт, який дозволить виділити на допомогу Україні ще 40 мільярдів доларів.

Раніше в четвер відповідний законопроєкт остаточно затвердив Сенат США.

www.eurointegration.com.ua

Архів журналу Віче

Віче №4/2016 №4
Реклама в журналі Інформація авторам Передплата