Пт, 06 травня 2022

Кременчуцький НПЗ не запрацює до кінця року – голова ОВА

Через завдані російськими військами руйнувань Кременчуцькому нафтопереробному заводу він не зможе запрацювати до кінця року

укртатнафта

Через завдані російськими військами руйнувань Кременчуцькому нафтопереробному заводу він не зможе запрацювати до кінця року.

Про це розповів очільник Полтавської обласної військової адміністрації Дмитро Лунін у ході зустрічі з редакторами регіональних ЗМІ, повідомило місцеве ЗМІ "Кременчуцька газета".

"Кременчуцький НПЗ, я так розумію, цього року не запрацює. ... Людей там скорочувати не планують. Всі люди залишені на роботі і мають ремонтувати підприємство",- зазначив Лунін.

Він додав, що для міста наразі стоїть завдання поновити роботу Кременчуцької ТЕЦ до холодів. Попередня сума поновлення її роботи - до 800 млн грн.

"Акту по ТЕЦ ще немає. Але попередня сума: від 500 до 800 млн грн. Ми про це повідомили Офіс президента та Кабмін. Облрада може надати від 30 до 50 млн грн, "плюс" місто надасть, і там є приватний інвестор - всі гуртом ми ТЕЦ маємо відродити", - каже очільник ОВА.

Кременчуцький НПЗ (ПАТ "Укртатнафта") - найбільший в Україні нафтопереробний завод проєктною потужністю 18,6 млн тонн. У компанії 43,05% акцій належать державі в особі НАК "Нафтогаз України", решта поділена між Ігорем Коломойським та Олександром Ярославським.

Читайте також: Які підприємства найбільше постраждали від російських окупантів. Список активів

Нагадуємо:

На початку квітня начальник Полтавської обласної військової адміністрації Дмитро Лунін повідомив, що інфраструктура Кременчуцького нафтопереробного заводу знищена.

Знищення Кременчуцького НПЗ, який був основним виробником пального в Україні, а також низки великих нафтобаз призвели до нестачі пального на АЗС. Ситуація має владнатися протягом декількох тижнів, доки ринок не перелаштується на поставки з ЄС.

www.epravda.com.ua

Архів журналу Віче

Віче №4/2016 №4
Реклама в журналі Інформація авторам Передплата