Пт, 06 травня 2022

ЄС пропонує звільнити Угорщину, Словаччину і Чехію від нафтового ембарго до 2024 року - ЗМІ

У Європейському Союзі вирішили запропонувати надати Угорщині, Словаччині та Чехії можливість зберегти імпорт російської нафти до 2024 року.

У Європейському Союзі вирішили запропонувати надати Угорщині, Словаччині та Чехії можливість зберегти імпорт російської нафти до 2024 року.

Про це повідомило агентство Bloomberg з посиланням на джерела, пише "Європейська правда".

За словами людей, знайомих із цим питанням, Європейський Союз запропонував зробити виняток щодо нафтових поставок газу з РФ, який дасть Угорщині та Словаччині додатковий рік до кінця 2024 року.

За словами джерел, Чехії також буде надано виняток до червня 2024 року.

Решта держав-членів повинні відмовитися від імпорту до кінця цього року, як спочатку пропонувалося.

Прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан заявив раніше у п'ятницю, що він виступає проти початкової пропозиції ЄС щодо заборони російської нафти, заявивши, що це рівнозначно скиданню "ядерної бомби" на економіку його країни.

Він сказав, що хоче п'ятирічного виключення із заборони на купівлю нафти.

Згідно з планом ЄС, європейським компаніям та приватним особам буде заборонено надавати судна та послуги, такі як страхування, необхідні для транспортування нафти до третіх країн.

За словами джерел, цей захід після перегляду рішення набуде чинності протягом трьох місяців після ухвалення нових санкцій, а не протягом одного місяця.

Посли ЄС зустрінуться у п'ятницю вранці, щоб обговорити переглянуті пропозиції, і очікується, що переговори будуть важкими та триватимуть весь день, повідомили джерела.

www.eurointegration.com.ua

Архів журналу Віче

Віче №4/2016 №4
Реклама в журналі Інформація авторам Передплата