Пт, 06 травня 2022

ЄС поширить санкції на "дружину Путіна" - Bloomberg

В новий пакет санкцій ЄС планується включити Аліну Кабаєву, колишню гімнастку, яку вважають фактичною дружиною Владіміра Путіна.

В новий пакет санкцій ЄС планується включити Аліну Кабаєву, колишню гімнастку, яку вважають фактичною дружиною президента Росії Владіміра Путіна.

Як повідомляє "Європейська правда", про це, посилаючись на джерела та маючи у розпорядженні проект документу, пише Bloomberg.

Втім, видання уточнює - Список ще має бути затверджений європейськими урядами, і тому ще може змінитися, перш ніж це станеться. Очікується, що посли ЄС зустрінуться в п’ятницю вранці, щоб обговорити - і потенційно схвалити - шостий пакет санкцій, який також включає заходи щодо поступового припинення імпорту російської нафти.

Bloomberg відмічає, що санкції проти Кабаєвої вводяться як через те, що вона "тісно пов'язана з президентом Росії Владіміром Путіним", так і через її керівництво російським медіа-холдингом National Media Group.

Останній названо "відповідальним за підтримку дій, що підривають незалежність та територіальну цілісність України".

Варто зазначити, що це не перша спроба накласти санкції на Кабаєву.

Нещодавно The Wall Street Journal повідомило, що офіційні особи США призупинили введення санкцій щодо Кабаєвої через побоювання, що Путін розцінить це як особисту атаку, що може призвести до подальшої ескалації напруги у відносинах між Росією та США.

Згодом речинця Білого дому Джен Псакі заперечила на щоденному брифінгу у понеділок, що США навмисно відтягують санкції проти Кабаєвої. "Звичайно, ми вже наклали санкції на президента Путіна, а також на його дочок та його найближчих соратників, і ми продовжимо їх перегляд", - додала вона.

www.eurointegration.com.ua

Архів журналу Віче

Віче №4/2016 №4
Реклама в журналі Інформація авторам Передплата