Пн, 10 січня 2022

Польська мова: переваги вивчення з її носіями

Коли ви вивчаєте польську мову з носієм мови, ви не тільки заглиблюєтеся в граматику чи живу мову, ви глибше занурюєтеся в культуру Польщі

Польська мова ніколи не була сторонньою для України – родинні зв'язки, близьке географічне сусідство, безліч спільних сторінок історії. Але раніше, це стосувалося в першу чергу жителів західних регіонів. Сьогодні ж Польща стала брамою до Євросоюзу для українців з усіх областей, включно з Донбасом – саме тут сьогодні працевлаштувалося близько 1,5 мільйона наших співвітчизників. А ще у місцевих ВНЗ навчається майже 35 тис. наших студентів, а за неофіційними даними – близько 50 тисяч.

Таким чином, польська мова стає найважливішим інструментом роботи, навчання та облаштування майбутнього для мільйонів українців. Як мінімум, треба мати якісні розмовні навички. А опанувати їх без занять із природними носіями польської мови майже не реально. Які переваги дає таке навчання, можна розглянути на прикладі курсів польської мови https://polcentrum.com/navchannia/ від центру «Білий Орел».

Чому іноземну краще вчити з носієм мови До безперечних плюсів такого підходу слід зарахувати: 1. Здатність розуміти та бути зрозумілим у Польщі Насамперед, коли ви вчите мову з носієм мови – ви чуєте, як правильно вимовляються іноземні слова. Таким чином, у вас вже буде перевага з самого початку порівняно з тими, хто вивчає мову з кимось, хто не є її носієм. Ви можете мати колосальний запас польських слів і володіти граматикою, але, прибувши до Польщі, нічого не зрозуміти з розмови оточуючих людей. А вони не зможуть зрозуміти вас.

Це не тільки чудовий спосіб потренувати свій словниковий запас, але й потренувати свої навички вимови та здатність слухати та розуміти співрозмовника. Згадайте, як українська мова звучить для іноземців, коли їх навчають інші іноземці – надто багато помилок вимови. Все це допомагає ліквідувати навчання з носіями польської мови.

2. Знання іноземної культури Коли ви вивчаєте польську мову з носієм мови, ви не тільки заглиблюєтеся в граматику чи живу мову, ви глибше занурюєтеся в культуру Польщі. Мова – це не просто набір граматичних правил, слів, літер та звуків. Мова – це культура. І це контекст, який вам може знадобитися, щоб зрозуміти і «відчути» цю мову краще. Розуміння іноземної культури є ключем до того, щоб зробити вивчення мови не лише продуктивним, а й захоплюючим та інформативним.

З цим багажем ви зможете розуміти ідіоми та культурні посилання, з якими звичайному студенту буде важко. Це як бути просто туристом, але справжній місцевий житель проведе вас через приховані перлини міста та місця для відвідування. Якщо ваша мета працювати за кордоном, ви повинні переконатися, що розумієте їхню культуру. Щоб переконатися, що ви готові, ви завжди можете спробувати коротке стажування за кордоном, щоб побачити, чи ви готові до переїзду. До речі, саме це може забезпечити центр «Білий Орел». Чому «Білий Орел»?

Але чому саме цей центр вивчення польської мови, а не якийсь інший? – причин кілька: Центр функціонує при польському об'єднанні в Україні – носіях мови та кваліфікованих викладачах Центр сертифікований Міністерством освіти України Зв'язки з Польщею допомагають ефективно і недорого організувати поїздки студентів на саму батьківщину мови, що вивчається, і зануритися в її розмовне середовище Підлітки можуть продовжити навчання вже у ВНЗ самої Польщі, причому 2/3 із них уже сьогодні навчаються там безкоштовно Стислий огляд дозволяє виділити лише ключові переваги вивчення польської мови з її носіями у центрі «Білий Орел». Проте, навіть із нього видно, що не варто сподіватися на лише підручники, словниковий запас і теоретичні знання граматики. Без практики та занурення в мовне середовище не буде якісних знань.

sd.net.ua

Архів журналу Віче

Віче №3/2016 №3
Реклама в журналі Інформація авторам Передплата
Останні новини

Польські ЗМІ розповіли, як Туск переконав Макрона змінити умови імпорту не на користь України Сьогодні, 28 березня

Шмигаль прибув на міжурядові переговори до Варшави Сьогодні, 28 березня

Болгарію чекають дострокові вибори: ще одна партія відмовилась формувати уряд Сьогодні, 28 березня

Вибір ідеальних чоловічих шкарпеток. Поради Сьогодні, 28 березня

Вибір майстер-класів у Києві Сьогодні, 28 березня

Чехія виділить кошти на свою ініціативу щодо закупівлі боєприпасів для України Сьогодні, 28 березня

ЄС розблокував пільги для України, Косово йде в Раду Європи, "коаліція бронетехніки": новини дня Сьогодні, 28 березня

ЗМІ: Заява Макрона про відправку військ в Україну розлютила американських посадовців Вчора, 27 березня

Словенія приєднається до ініціативи Чехії із закупівлі снарядів для України Вчора, 27 березня

Естонія готова підтримати прем’єра Нідерландів на посаду генсека НАТО Вчора, 27 березня