Чт, 30 грудня 2021

Саакашвілі перевели з військового госпіталю до в’язниці у Руставі

Колишнього президента Грузії і громадянина України Михеїла Саакашвілі, попри його заперечення, з другої спроби перевели з військового госпіталю у Горі до в’язниці у Руставі.

Колишнього президента Грузії і громадянина України Михеїла Саакашвілі, попри його заперечення, з другої спроби перевели з військового госпіталю у Горі до в’язниці у Руставі.

Про це повідомляє "Європейська правда" за матеріалами грузинських ЗМІ.

Спершу інформація про переведення Саакашвілі поширювалася на рівні припущень. Після опівночі 30 грудня машини пенітенціарної служби помітили біля госпіталю у Горі, а близько 3 години ночі вони з’явилися біля в’язниці №12 у Руставі, повідомляє "Новости-Грузия". Офіційного підтвердження того, чи перевезли Саакашвілі цими автомобілями, на той час не було.

Адвокати Саакашвілі заявили, що не були поінформовані про його переведення. Вони назвали це "викраденням" та вимагають зустрічі із Саакашвілі.

Також біля руставської в’язниці почали збиратися прихильники Саакашвілі та лідерство його партії "Єдиний національний рух". Туди також стягнули поліцію.

Пізніше вранці з’явився коментар пенітенціарної служби, який підтверджує, що експрезидента справді було переведено до в’язниці у Руставі і це відбулося згідно з усіма вимогами закону, повідомляє Interpressnews.

"Засуджений Михеїл Саакашвілі перебуває у пенітенціарному закладі №12. У зв’язку з високим суспільним інтересом пояснюємо, що 30 грудня засуджений/звинувачуваний Михеїл Саакашвілі, з повним дотриманням вимог закону, був переведений з військового госпіталю Міноборони ім. Георгія Абрамішвліі у 12-й пенітенціарний заклад", - заявили у відомстві.

На початку тижня Саакашвілі вже намагалися перевести з госпіталю у Горі, але ця спроба виявилась невдалою і пенітенціарна служба Мін’юсту повідомила, що тимчасово відклала переведення через стан здоров’я експрезидента. В МЗС України закликали залишити Саакашвілі у військовому госпіталі і не допускати дій, які створюють загрозу для його здоров’я і життя.

Як відомо, Саакашвілі юридично є громадянином лише України, він позбавлений грузинського громадянства, але перебуває за ґратами у Тбілісі через старі вироки щодо нього. Також над ним почався суд щодо таємного перетину кордону.

Міхеїла Саакашвілі затримали невдовзі після його таємного приїзду до Грузії перед місцевими виборами 2 жовтня. Він оголосив голодування, називаючи усі справи проти себе політичними, та голодував 50 днів, до переведення у військовий госпіталь в Горі.

Читайте також статтю "Врятувати Саакашвілі: чи може Україна витягнути політика з грузинської в'язниці".

www.eurointegration.com.ua

Архів журналу Віче

Віче №4/2016 №4
Реклама в журналі Інформація авторам Передплата
Останні новини

Туск назвав дату перестановок в уряді у зв'язку з європейськими виборами Сьогодні, 26 квітня

У Польщі кажуть, що готові допомогти Україні повернути чоловіків призовного віку Вчора, 25 квітня

Глава МЗС Польщі: Росія бреше про польські плани анексувати частину України Вчора, 25 квітня

Євродепутати просять владу Австрії вплинути на Raiffeisen щодо його бізнесу в Росії Вчора, 25 квітня

Макрон захищає свою позицію про створення "стратегічної двозначності" для Росії Вчора, 25 квітня

Білий дім визнав, що через затримку з допомогою Україна втратила Авдіївку Вчора, 25 квітня

Голова МЗС: Лише військової допомоги США недостатньо для перемоги над Росією 24 квітня

Глава Пентагону поговорив з грецьким колегою на тлі публікацій про тиск щодо Patriot для Києва 24 квітня

Держдеп США згадав телемарафон у звіті щодо порушень прав людини 24 квітня

Рекордна партія зброї з Британії, новини щодо допомоги США, МЗС обмежує "ухилянтів": новини дня 24 квітня