Чт, 18 листопада 2021

У Дніпрі створять великий логістичний центр на базі річкового терміналу

У Дніпрі на базі річкового терміналу "Акварель" буде створено великий логістичний вузол, який зможе обслуговувати судна вантажністю до 5 тисяч тонн

фото вадима єрмолаєва

У Дніпрі на базі річкового терміналу "Акварель" буде створено великий логістичний вузол, який зможе обслуговувати судна вантажністю до 5 тисяч тонн.

Про це повідомив голова ради корпорації "Алеф" Вадим Єрмолаєв, повідомляє видання Порти України.

"Місто Дніпро - найдальша точка від Чорного моря вглиб країни, де річка Дніпро залишається повносудноплавною. Це означає, що сюди можуть доходити судна вантажопідйомністю 5 тис тонн. Ми вирішили інвестувати в розвиток річкового терміналу "Акварель" і хочемо зробити з нього індустріальний логістичний вузол, який об'єднає безліч промислових задач, - повідомив Єрмолаєв.

Він уточнив, що під будівництво терміналу наявний причал доопрацьований до довжини 180 метрів з гарантованою глибиною 4 метри.

Крім того, у поточному році буде завершено будівництво зернового комплексу на 17 тис. тонн зберігання, який дозволить накопичувати зерно та відвантажувати його на судна з продуктивністю до 375 тонн на годину.

"Тепер тут матимуть змогу отримати високоефективну послугу з логістики всі учасники зернового ринку - як великі трейдери, так і невеликі приватні компанії", - додав бізнесмен.

Також він підкреслив, що новий термінал зможе не лише надавати послугу з навантаження зерна, а й з його накопичення, а також з покращення до експортних параметрів якості.

www.epravda.com.ua

Архів журналу Віче

Віче №4/2016 №4
Реклама в журналі Інформація авторам Передплата