Чт, 18 листопада 2021

Британія проведе публічне розслідування отруєння жінки "Новічком"

У четвер Британія заявила, що проведе публічне розслідування смерті жінки, яка загинула в результаті отруєння нервово-паралітичною речовиною "Новічок" після замаху на вбивство колишнього російського агента Сергєя Скрипаля.

У четвер Британія заявила, що проведе публічне розслідування смерті жінки, яка загинула в результаті отруєння нервово-паралітичною речовиною "Новічок" після замаху на вбивство колишнього російського агента Сергєя Скрипаля.

Про це, як повідомляє "Європейська правда", пише Reuters.

Дон Стерджесс померла у 2018 році від отруєння "Новічком" після того, як її партнер знайшов підроблений флакон духів, який, як вважає поліція, використовували російські розвідники для контрабанди нервово-паралітичної речовини в країну.

Британська прокуратура висунула звинувачення трьом росіянам у спробі вбити Сергєя Скрипаля, який продавав російські секрети Британії, і його доньку Юлію.

"Це важливий крок у забезпеченні того, щоб сім'я Дон Стерджесс отримала відповіді, які їм потрібні", - заявила міністр внутрішніх справ Британії Пріті Пател.

Глава МВС сподівається провести розслідування, яке, ймовірно, буде проводитися як в Солсбері, так і в Лондоні, "як тільки це буде можливо в 2022 році".

Баронеса Хізер Галлетт, яка очолить розслідування, сказала: "Я хочу забезпечити, щоб розслідування розпочалося по суті та дало відповіді на запитання родини та партнера Дон Стерджесс щодо її смерті якомога швидше".

Розслідування буде вивчати будь-яку можливу причетність Росії на тлі звинувачень, що Стерджесс померла в результаті непрямого отруєння, спонсорованого Кремлем.

Публічне розслідування - це велике розслідування, яке проводить уряд, який призначає для цього спеціальну групу експертів. Експерти можуть викликати людей до суду для свідчень під присягою, а також оприлюднити різні форми доказів.

Публічне розслідування проводиться лише у разі "суспільної стурбованості" щодо питання, яке розслідується.

5 березня 2018 року колишнього офіцера ГРУ Сергєя Скрипаля та його доньку Юлію знайшли непритомними у британському місті Солсбері та госпіталізували з отруєнням невідомою речовиною, яку згодом ідентифікували як нервово-паралітичний реагент "Новічок" російського походження.

Пізніше, 30 червня, сталося отруєння "Новічком" двох осіб у сусідньому місті Еймсбері. Мати трьох дітей Дон Стерджесс померла, її партнер - 45-річний Чарлі Роулі вижив.

У Лондоні раніше заявляли, що президент РФ Владімір Путін несе кінцеву відповідальність за отруєння у Солсбері. Москва звинувачення відкидає.

www.eurointegration.com.ua

Архів журналу Віче

Віче №3/2016 №3
Реклама в журналі Інформація авторам Передплата
Останні новини

Парламент Греції не зміг оголосити вотум недовіри уряду Сьогодні, 29 березня

Молдова не підтверджує дані про проліт ракет своєю територією під час удару РФ по Україні Сьогодні, 29 березня

Прем’єр Бельгії: Деякі євродепутати поширювали роспропаганду за гроші Сьогодні, 29 березня

1 млн снарядів навесні, новий пакет зброї з Німеччини, переговори з урядом Польщі: новини дня Сьогодні, 29 березня

Прем’єр: Україна домовилася з ЄС про пріоритетний скринінг законодавства у сфері агрополітики Сьогодні, 29 березня

Рада Україна-НАТО зібралась у Брюсселі через останні удари РФ по інфраструктурі Сьогодні, 29 березня

Зеленський розповів про розмову зі спікером Палати представників США Джонсоном Сьогодні, 29 березня

Польські ЗМІ розповіли, як Туск переконав Макрона змінити умови імпорту не на користь України Вчора, 28 березня

Шмигаль прибув на міжурядові переговори до Варшави Вчора, 28 березня

Болгарію чекають дострокові вибори: ще одна партія відмовилась формувати уряд Вчора, 28 березня