Ср, 13 жовтня 2021

"Нафтогаз" взяв "Донецькоблгаз" під контроль

НАК "Нафтогаз України" отримав контроль над "Донецькоблгазом", власників якого пов'язують із бізнесменом Сергієм Курченком, який втік до Росії.

Unsplash

НАК "Нафтогаз України" отримав контроль над "Донецькоблгазом", власників якого пов'язують із бізнесменом Сергієм Курченком, який втік до Росії.

Про це ЕП повідомили співрозмовники в компанії.

Напередодні було проведено збори акціонерів, на якому були звільнені три члени правління компанії, а на їх місце призначили двох представників "Нафтогазу".

Нагадаємо:

Раніше Антимонопольний комітет дозволив НАК "Нафтогаз України" набути контроль над ПАТ "Донецькоблгаз".

Кабмін прийняв розпорядження про передачу в управління НАК "Нафтогаз України" 49,9% акцій ПАТ "Донецькоблгаз", на які накладено арешт у кримінальному провадженні.

9 березня роботу 59 котелень "Донецьктеплокомуненерго", які напередодні були відімкнені "Донецькоблгазом" від газу, відновили.

6-7 березня епіцентром обговорення стала ситуація на Донеччині. Місцевий облгаз заявив про зупинку постачання газу для тепловика "Донецьктеплокомуненерго", який йде через нього. Причина - борги останнього перед "НАК "Нафтогаз України". Врешті, постачання газу відновили, а влада та облгаз обмінялись звинуваченнями.

Головне слідче управління СБУ розпочало досудове розслідування за фактом вчинення посадовими особами "Донецькоблгазу" диверсійних дій, які призвели до відключення 58 котелень обласного комунального підприємства в зоні проведення ООС.

"За матеріалами СБУ, Шевченківським районним судом м. Києва накладено арешт на 49,99% акцій ПАТ "Донецькоблгаз". Частка належить компаніям з реєстрацією в офшорних юрисдикціях. Акції контролюються громадянкою України, яка у 2014 році покинула державу і переховується в РФ", - заявили у СБУ в березні.

У Раді нацбезпеки з’ясували, що "Донецькоблгаз" належить двом компаніям з Гонконгу - після перевірок компанія може повернутися до державної сфери управління.

Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, анулювала ліцензію ПАТ "Донецькоблгаз" - ліцензія анульовується з 1 серпня 2021 року.

Микола Топалов, ЕП

www.epravda.com.ua

Архів журналу Віче

Віче №4/2016 №4
Реклама в журналі Інформація авторам Передплата