Пн, 07 червня 2021

Зеленський: від Байдена я хотів би розуміння щодо ПДЧ для України

Президент України Володимир Зеленський заявив, що при зус трічі з президентом США Джо Байденом хотів би "отримати розуміння" щодо енергетичної безпеки України, Плану дій щодо членства в НАТО і повернення тимчасово втрачених територій.

Президент України Володимир Зеленський заявив, що при зустрічі з президентом США Джо Байденом хотів би "отримати розуміння" щодо енергетичної безпеки України, Плану дій щодо членства в НАТО і повернення тимчасово втрачених територій.

Про це він розповів у інтерв’ю виданню Axios, повідомляє "Європейська правда".

"Я хотів би вийти на новий рівень відносин зі США. Я хотів би мати прозорість, розуміння щодо Плану дій членства, щодо енергетичної безпеки України, про допомогу в поверненні наших територій і захисту нашого суверенітету. Насправді я б хотів отримати розуміння - і це не прохання, і безумовно це точно не про гроші", - сказав Зеленський, відповідаючи на питання, яке повідомлення він хотів би передати президенту США Джо Байдену під час наступної розмови.

[L]

"Безпека нашої країни не продається. Якщо ми говоримо про будь-які альтернативи чогось, то що може бути альтернативою безпеки? Тільки щось більш сильне, ніж те, що є зараз. Ось чому я хочу, щоб ми розуміли один одного, з конкретними кроками і точними термінами. Знову ж таки - це важливо для нас тільки тому, що йде війна, і наш час вимірюється не хвилинами, а людськими життями, кількістю життів, які ми сьогодні втрачаємо в цій війні", - додав він.

Зеленський зазначив, що ПДЧ для України міг би стати "справжнім сигналом".

"Я думаю, що якщо нам раді в НАТО, якщо вони дійсно хочуть бачити нас членом, то немає сенсу дивитися в бінокль, в якесь віддалене майбутнє і обговорювати це майбутнє. Це питання має бути вирішене негайно… План дій щодо членства - це пряме повідомлення. Це ще не членство, але це реальне бачення України як частини НАТО в осяжному майбутньому", - додав він.

У інтерв’ю Зеленський також сказав, що президент США Джо Байден все ще міг би зупинити газопровід "Північний потік-2", якби справді цього захотів.

За даними джерел Axios Білий дім розглядав можливість запросити президента Володимира Зеленського у Вашингтон для зустрічі з Джо Байденом до його саміту з президентом РФ, але відмовився від цієї ідеї через зміну керівництва "Нафтогазу".

www.eurointegration.com.ua

Архів журналу Віче

Віче №3/2016 №3
Реклама в журналі Інформація авторам Передплата
Останні новини

Вибір ідеальних чоловічих шкарпеток. Поради Сьогодні, 28 березня

Вибір майстер-класів у Києві Сьогодні, 28 березня

Чехія виділить кошти на свою ініціативу щодо закупівлі боєприпасів для України Сьогодні, 28 березня

ЄС розблокував пільги для України, Косово йде в Раду Європи, "коаліція бронетехніки": новини дня Сьогодні, 28 березня

ЗМІ: Заява Макрона про відправку військ в Україну розлютила американських посадовців Вчора, 27 березня

Словенія приєднається до ініціативи Чехії із закупівлі снарядів для України Вчора, 27 березня

Естонія готова підтримати прем’єра Нідерландів на посаду генсека НАТО Вчора, 27 березня

Реєстр збитків від агресії РФ визначив дату початку роботи та пріоритетних постраждалих  Вчора, 27 березня

У Польщі заявили, що близькі до угоди з Україною щодо агропродукції Вчора, 27 березня

Глава МЗС Швеції: НАТО має створити більше стратегічних труднощів для Росії Вчора, 27 березня