Нд, 06 червня 2021

Байден окреслив свою позицію на майбутній зустрічі з Путіним

Президент Джо Байден заявив, що на майбтуній зустрічі з президентом РФ Владіміром Путіним висловить готовність до конструктивної співпраці, але залишатиметься на жорсткій позиції щодо інших принципових питань.

Президент Джо Байден заявив, що на майбтуній зустрічі з президентом РФ Владіміром Путіним висловить готовність до конструктивної співпраці, але залишатиметься на жорсткій позиції щодо принципових питань.

Про це йдеться у колонці президента США, опублікованій The Washington Post.

Він нагадав, що зустрічі з президентом РФ передуватиме зустріч з лідерами "Великої сімки", лідерами ЄС та саміт НАТО.

"Тож коли я зустрінуся з Владіміром Путіним у Женеві - це буде вже після дискусій на найвищому рівні з друзями, партнерами і союзниками. .. Ми займаємо спільну позицію щодо викликів для європейської безпеки, що надходять від Росії - починаючи від її агресії проти України, і хай не буде сумнівів щодо рішучості США захищати наші демократичні цінності, які неможливо відділити від наших інтересів", - зауважив Джо Байден.

Він нагадав, що вже у телефонних розмовах з Путіним чітко окреслив свою позицію.

"Я чітко і прямо пояснив: США не хочуть конфлікту. Ми хочемо стабільних та прогнозованих відносин, щоб співпрацювати з Росією щодо таких питань як стратегічна стабільність і контроль за озброєннями", - зазначив президент США. Він додав, що саме тому продовжив дію Договору про стратегічне наступальне озброєння (New START).

"Водночас, я також продемонстрував наслідки за дії, що порушували суверенітет США, включно із втручанням у наші демократичні вибори. І президент Путін знає, що я не вагатимуся з відповіддю на майбутні шкідницькі дії. На нашій зустрічі я підреслю наміри США, Європи та інших демократичнх країн-однодумців захищати гідність і права людини", - наголосив Джо Байден.

Він пише також, що на саміті НАТО підтвердить "непохитне зобов’язання США щодо статті 5", та що Альянсу слід бути готовим реагувати і "на будь-які виклики, включно з кібератаками та загрозами для критичної інфраструктури".

"Це ключове питання нашого часу: чи зможуть демократії об’єднатися, щоб забезпечити реальні результати для наших народів у світі, який так швидко змінюється? Чи зможуть демократичні альянси та інституції, які відігравали важливу роль у минулому сторіччі, довести свою дієздатність проти сучасних загроз та суперників? На мою думку - так. І протягом цього тижня у Європі ми маємо шанс довести це", - підсумовує Джо Байден.

www.eurointegration.com.ua

Архів журналу Віче

Віче №4/2016 №4
Реклама в журналі Інформація авторам Передплата
Останні новини

Рекордна партія зброї з Британії, новини щодо допомоги США, МЗС обмежує "ухилянтів": новини дня Сьогодні, 24 квітня

Зеленський і Сунак обговорили найбільший військовий пакет від Британії Вчора, 23 квітня

Знайти в США зброю для України на всю суму допомоги ЗСУ може бути проблемою – посол Вчора, 23 квітня

Туск: Польща не передасть Patriot Україні, але допоможе іншими засобами Вчора, 23 квітня

Кулеба пояснив, чому консульства України зупинили надання послуг чоловікам мобілізаційного віку Вчора, 23 квітня

Зеленський заявив про домовленість щодо ATACMS для України Вчора, 23 квітня

Тонкощі використання клейових сумішей для армування плит пінополістиролу Вчора, 23 квітня

Союзники назвали дату нової зустрічі щодо зброї для ЗСУ у форматі "Рамштайн" 22 квітня

Кулеба розказав міністрам ЄС, що ще є можливість запобігти гіршим сценаріям 22 квітня

Норвегія приєднається до ініціативи з забезпечення України засобами ППО 22 квітня