27 лютого

В Угорщині обрали нового президента – попередниця пішла на тлі "педофільського скандалу"

Парламент Угорщини 26 лютого прогнозовано проголосував за призначення президентом голови Конституційного суду країни Томаша Шуйока.


Фото: www.eurointegration.com.ua

Парламент Угорщини 26 лютого прогнозовано проголосував за призначення президентом голови Конституційного суду країни Томаша Шуйока.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Telex.

За призначення Шуйока президентом проголосували 134 депутати угорського парламенту, проти були лише п’ять. Він був єдиним кандидатом на посаду, запропонованим партією "Фідес" прем’єр-міністра Угорщини Віктора Орбана.

Фото: Балаш Орбан / Twitter

Попередниця Шуйока, Каталін Новак, подала у відставку раніше у лютому на тлі скандалу: стало відомо, що вона помилувала чоловіка, який покривав насильство над дітьми в одному з дитбудинків.

Угорський парламент 26 лютого схвалив відставку Новак. До набуття повноважень її наступником – а це станеться 5 березня – виконувати обов'язки президента буде спікер парламенту Ласло Кьовер.

67-річний Шуйок – непублічна постать. Він був призначений головою Конституційного суду Угорщини парламентом, очолюваним "Фідес", у 2016 році. До того, як стати членом Конституційного суду, він також працював почесним консулом Австрії з 2000 по 2014 рік.

Шуйок став сьомим президентом Угорщини після повалення комуністичного режиму й другим головою Конституційного суду, призначеним на цю посаду.

Читайте також: "Педофільський землетрус" Орбана. Чому угорську політику лихоманить і як це вплине на Україну.

www.eurointegration.com.ua

Архів журналу Віче

Віче №4/2016 №4
Реклама в журналі Інформація авторам Передплата