Пн, 24 червня 2019

Fiat Chrysler і Renault мають намір домовитися про злиття з другої спроби

Переговори про злиття Fiat Chrysler Automobiles і Renault, що завершилися безрезультатно на початку червня, можуть поновитися найближчим часом в залежності від підсумків двох заходів, які пройдуть цього тижня у Японії.

Переговори про злиття Fiat Chrysler Automobiles і Renault, що завершилися безрезультатно на початку червня, можуть поновитися найближчим часом в залежності від підсумків двох заходів, які пройдуть цього тижня у Японії.

Про це пише The Wall Street Journal, передає "Інтерфакс-Україна".

У вівторок відбудуться загальні збори акціонерів Nissan, партнера Renault по альянсу. На голосування буде винесено питання про нові призначення в раду директорів компанії, і якщо пропозиції керівництва будуть схвалені, рада буде переважно складатися з незалежних директорів, які можуть більш прихильно поставитися до перспектив злиття Renault з FCA.

Пізніше президент Франції Еммануель Макрон зустрінеться з прем'єр-міністром Японії Сіндзо Абе перед самітом G20 в Осаці. Очікується, що лідери двох країн обговорюватимуть перспективи альянсу Renault і Nissan, якому в цьому році виповнюється 20 років.

В обох заходах братиме участь голова правління Renault Жан-Домінік Сенар.

За словами інформованих джерел, керівництво всіх трьох компаній (FCA, Renault і Nissan) допускає думку про відновлення переговорів про злиття, хоча і побоюється, що взаємні умови перешкодять успіху угоди.

Об'єднання Renault з FCA може привести до створення автогіганта з капіталізацією близько 37 млрд доларів, річною виручкою близько 170 млрд євро і потужності з випуску 9 млн автомобілів в рік, що поставило б його на третє місце в світі за цим показником після Volkswagen і Toyota.

Переговори про злиття були припинені на початку червня частково через позицію французької влади, яка володіє 15% Renault, а почасти - через відсутність ентузіазму у керівництва Nissan, що має два місця в раді директорів Renault. Nissan істотно перевищує Renault за кількістю випущених автомобілів, проте компанії належить всього 15%, що не голосують акцій французького партнера, тоді як Renault володіє 43,4% часткою у Nissan.

Джерела вважають, що Nissan буде готовий підтримати об'єднання Renault з FCA, якщо в рамках угоди французька компанія погодиться знизити свою частку в Nissan, при цьому партнери по альянсу, в який також входить японська Mitsubishi, отримають більшу незалежність в ухваленні рішень.

Акції Renault піднімаються на 0,9% на торгах у Парижі в понеділок, вартість акцій FCA в Мілані і Nissan в Токіо практично стабільна.

Арешт Карлоса Гона

Тим часом прокуратура Токіо підозрює колишнього главу альянсу Renault - Nissan - Mitsubishi Карлоса Гона у привласненні близько 3,25 млн доларів з фонду Renault, призначеного на виплату винагород, пише Asahi Shimbun Digital.

За даними видання, в 2017 році на рахунок дистриб'ютора альянсу в Омані була переведена сума в 6,5 млн доларів. Ці кошти були перераховані у вигляді бонусу і не були вказані в контракті спочатку.

Згодом половину грошей перевели на рахунки інвестиційної компанії з Лівану GFI, фактично вона належить Гону. Прокуратура Токіо вважає, що Гон присвоїв цю суму.

На початку червня спільна внутрішня перевірка Renault і Nissan виявила сумнівні витрати холдингової компанії альянсу Renault-Nissan BV (RNBV), зареєстрованої в Нідерландах, в розмірі 11 млн євро.

Гон знаходиться під слідством в Японії, йому пред'явлені звинувачення за декількома пунктами, які він відкидає.

Вважається, що Гон до свого арешту домагався повного злиття Renault з Nissan.

www.epravda.com.ua

Архів журналу Віче

Віче №3/2016 №3
Реклама в журналі Інформація авторам Передплата
Останні новини

Сікорський: Краще пустити заморожені кошти РФ на зброю для України, а не її відбудову Сьогодні, 19 березня

ЗМІ: Президент Румунії затвердив майбутнє навчання українських пілотів на F-16 в країні Вчора, 18 березня

Міністри країн ЄС погодили 5 млрд євро для допомоги Україні зброєю на 2024 рік Вчора, 18 березня

Шмигаль назвав п’ять ключових секторів України як майбутнього члена ЄС Вчора, 18 березня

Кабмін затвердив план реформ, за виконання яких Україна отримає 50 млрд від ЄС Вчора, 18 березня

Шмигаль підтвердив бажання України почати переговори з ЄС у першому півріччі Вчора, 18 березня

ЗМІ: Британія радить Україні тримати оборону на сході і зосередитися на ударах по Криму 17 березня

Макрон пояснив, як він прийшов до ідеї щодо іноземних військ в Україні 17 березня

Макрон: Приїду в Україну з конкретними пропозиціями і рішеннями 17 березня

"Радіо Свобода": Угорщина знову скаржиться державам ЄС на "утиски угорців" в Україні 16 березня