Пт, 14 червня 2019

Евгений Билоножко: Євген Білоножко. Подвійне дно Зеленського, або Чому новий президент – поганий актор

Зеленський декларує проєвропейську і пронатівську позицію, а всі очікують від нього якогось подвійного дна

Якщо не вдаватися до конспірології, то зустрічі Зеленського в Брюсселі показують, що це був загалом вдалий візит у тому числі цікавий і закордонним представникам. Новообраний президент України прийнятий з ентузіазмом, як цікавий президент, неординарна особистість. Зустрічі від Дуди і до Генсека НАТО, суспільна вечеря з чоловіком дочки Трампа в посольстві США в Брюсселі – все це складає зовнішнє дуже позитивне враження. Враховуючи те, що Зеленський нібито за освітою юрист, а за покликанням актор, виходить, що він актор посередній або взагалі дуже поганий, тому що для переважної більшості коментаторів, офіційних і не офіційних, виглядає так, що словам Зеленського не довіряють.

Він декларує проєвропейську і пронатівську позицію, а всі очікують від нього якогось подвійного дна, оскільки внутрішня українська кухня, або заяви, які постійно поправляються і не скоординовані, виглядають дивно.

Йдеться про заяви пані прес-секретаря президента Мендель, президента Кучми щодо відміни економічної блокади з ОРДЛО і початку торгівлі, щодо заборони стріляти у відповідь бойовикам. Всі, хто цікавиться українською політикою і складе це до купи, то він розуміє, що це непрофесійність, некоординованість і невідповідність заяв, що команда до кінця не розуміє, що вона має робити і як, що у команди немає певних навиків для цього. І практично тоталітаризму і навіть цинізму, який був у попередньої влади, тому що, відверто кажучи, нинішня влада є більш щирою, ніж прагматичною.

Відповідно ось ці внутрішні українські заяви, які дуже часто потрібно поправляти, або говорити, фейк чи не фейк, або пояснювати, - викликають підозру. Будь-які прості однозначні відповіді, які не потребують пояснення, зрозумілі відразу.

В закордонній пресі ми вже бачили перші публікації того, що президент Зеленський буде намагатися коштом домовленостей, продати певні домовленості з Росією, або якщо Україна захоче примиритися за будь-яку ціну з РФ, то ЄС не убуде забороняти, не буде кричати, мовляв «як же так, у вас же Революція гідності була і ви маєте 10 тисяч загиблих на Донбасі», він скаже: «це ваш вибір, в добрий путь».

І насамкінець дуже дивним виглядає заява-саботаж МЗС. Мені здається, слова синоніми інтеграція, аспірація і прагнення вступу до ЄС, вони тотожні, і не можна вигадати нових слів, які б не вживав президент Порошенко і які б міг вжити президент Зеленський стосовно до ЄС.

Це один і той самий словниковий запас гасел. Відповідно, коли президент говорить про саботаж міністерства, яке підпорядковується йому, тут будь-хто, хто з-за кордону це прочитає, скаже, що це виглядає, як керованість цих політиків і не зовсім адекватність.

from-ua.com

Архів журналу Віче

Віче №3/2016 №3
Реклама в журналі Інформація авторам Передплата
Останні новини

Як доглядати за татуюванням Сьогодні, 19 березня

Сікорський: Краще пустити заморожені кошти РФ на зброю для України, а не її відбудову Сьогодні, 19 березня

ЗМІ: Президент Румунії затвердив майбутнє навчання українських пілотів на F-16 в країні Вчора, 18 березня

Міністри країн ЄС погодили 5 млрд євро для допомоги Україні зброєю на 2024 рік Вчора, 18 березня

Шмигаль назвав п’ять ключових секторів України як майбутнього члена ЄС Вчора, 18 березня

Кабмін затвердив план реформ, за виконання яких Україна отримає 50 млрд від ЄС Вчора, 18 березня

Шмигаль підтвердив бажання України почати переговори з ЄС у першому півріччі Вчора, 18 березня

ЗМІ: Британія радить Україні тримати оборону на сході і зосередитися на ударах по Криму 17 березня

Макрон пояснив, як він прийшов до ідеї щодо іноземних військ в Україні 17 березня

Макрон: Приїду в Україну з конкретними пропозиціями і рішеннями 17 березня