Вт, 19 березня 2019

Дипломат про «повернення Криму після виборів»: Порошенко давав обіцянки, які значно легше виконати

У оточенні Путіна абсолютно чітко починає проявлятися незадоволення наслідками окупації Криму.

У оточенні Путіна абсолютно чітко починає проявлятися незадоволення наслідками окупації Криму. Про це в ексклюзивному коментарі інтернет-виданню Новости Украины – From-UA розповів дипломат, екс-генконсул України в Стамбулі, глава правління «Майдан закордонний справ» Богдан Яременко.

Коментуючи слова Петра Порошенка про повернення Криму після президентських виборів, наш співрозмовник зазначає наступне: «Це передвиборча риторика. Порошенко мало що зробив у питанні Криму і навряд чи має плані щось змінювати.

Він давав обіцянки, які значно легше виконати, наприклад, скасувати закон про вільну економічну зону у Криму — цього не зроблено. Не зроблені зміни до Конституції в частині статусу кримськотатарської національній автономії. Тому все, що стосується Криму, було на узбіччі основних інтересів, пріоритетів, безпекових, політичних Порошенка, і чому вони мають змінитися, він мене не переконав».

В той же час, зазначає експерт, у оточенні Путіна абсолютно чітко починає проявлятися незадоволення наслідками окупації Криму.

«Багато хто з російських експертів дозволяє собі достатньо відкрито якщо й не критикувати Путіна, то визнавати, що захват українських військових моряків у Керченський протоці було помилкою, визнається абсолютно відкрито непідйомний характер Криму для російської економіки.

Крим фактично вимагає стільки, скільки і Чеченська республіка, але дати стільки не можуть. У тому числі санкції тиснуть, Росія не може реалізувати низку програм без торговельних відносин з Заходом і реалізувати імпортозаміщення, оскільки не має свого виробництва, не може проводити багато програм модернізації озброєнь без закупівлі складових на Заході», - пояснює Яременко.

«Немає ніяких сумнівів, що в Росії наростає незадоволення наслідками окупації, але навряд чи хтось найближчим часом в Росії ставитиме питання, що окупація — це помилка. Хіба що за виключенням маленького прошарку опозиції, яка намагається критикувати це рішення. Я думаю, що політична позиція Росії в цьому напрямку ніяк не зміниться, і відтак Україні вирішити це питання не буде легше», - додає наш співрозмовник.

from-ua.com

Архів журналу Віче

Віче №4/2016 №4
Реклама в журналі Інформація авторам Передплата
Останні новини

В ЄС погрожують ухилянтам, очікування від допомоги США, "атака" дронів на Білорусь: новини дня Сьогодні, 26 квітня

Туск назвав дату перестановок в уряді у зв'язку з європейськими виборами Сьогодні, 26 квітня

У Польщі кажуть, що готові допомогти Україні повернути чоловіків призовного віку Вчора, 25 квітня

Глава МЗС Польщі: Росія бреше про польські плани анексувати частину України Вчора, 25 квітня

Євродепутати просять владу Австрії вплинути на Raiffeisen щодо його бізнесу в Росії Вчора, 25 квітня

Макрон захищає свою позицію про створення "стратегічної двозначності" для Росії Вчора, 25 квітня

Білий дім визнав, що через затримку з допомогою Україна втратила Авдіївку Вчора, 25 квітня

Голова МЗС: Лише військової допомоги США недостатньо для перемоги над Росією 24 квітня

Глава Пентагону поговорив з грецьким колегою на тлі публікацій про тиск щодо Patriot для Києва 24 квітня

Держдеп США згадав телемарафон у звіті щодо порушень прав людини 24 квітня