Чт, 31 січня 2019

Змова Тимошенко і «Народного фронту»: Яценюк – прем’єр, Аваков – міністр, - ЗМІ

Юлія Тимошенко в разі перемоги на виборах Президента України пообіцяла Арсенію Яценюку посаду прем’єр-міністра.

Юлія Тимошенко в разі перемоги на виборах Президента України пообіцяла Арсенію Яценюку посаду прем’єр-міністра. Про це повідомило джерело, наближене до «Народного фронту», стверджує ГолосUA.

Співрозмовник розповів, що Тимошенко, Яценюк та глава МВС Арсен Аваков провели низку зустрічей, в результаті яких досягли принципіальних домовленостей.

Перше, що лідер «Батьківщини» пообіцяла представникам «Народного фронту» в разі її перемоги на виборах Президента - це посада прем’єр-міністра, яку займе Арсеній Яценюк.

«Борди та агітаційні палатки «Народного фронту» не просто так з’явились по всій країни. Яценюку почали «натягувати» його рейтинг саме під те, що в разі перемоги Тимошенко він може претендувати на посаду глави Уряду. Таку обіцянку Аваков виторгував у Юлі за те, що обіцяє всеохоплюючу підтримку правоохоронців. Вони під гарантію глави МВС погодились не бачити жодних порушень з боку тимошенківців, активно беручи «на карандаш» найменші промахи команди Президента», - додало джерело.

Друга домовленість стосується збереження за Арсеном Аваковим посади міністра внутрішніх справ.

Такі домовленості стали можливими завдяки тому, що Аваков гарантував Тимошенко підтримку «Народного фронту» на президентських виборах.

«Для підтримки Тимошенко на виборах був створений Департамент оперативної підтримки Національної поліції. Керівником департаменту за рекомендацією Тимошенко був призначений Олег Козловський. Раніше Козловський обіймав посаду начальника Управління Служби безпеки в Луганській області, а 28 січня Аваков призначив його заступником голови Національної поліції. Тож голова МВС дав доручення начальникам всіх підрозділів міністерства звітувати з питань виборів безпосередньо Козловському», - повідомив співрозмовник видання.

Також журналістам стало відомо, що вже було проведено декілька селекторних нарад, на яких відкритим текстом було оголошено про «закриття очей» на будь-які порушення на виборах з боку «Батьківщини» та фіксацію таких фактів зі сторони «БПП-Солідарність».

В той же час у колі підлеглих Козловського пройшла інформація про те, що в разі перемоги Тимошенко він отримає посаду глави Служби Безпеки України.

Зазначається, що на 2 лютого призначений з’їзд партії «Народний фронт», на якому передбачається прийняття рішення щодо участі у майбутніх виборах, в тому числі і у парламентських. Очікується, що саме на цьому з’їзді лідери Нарфронту Арсен Аваков та Арсеній Яценюк заявлять про підтримку кандидатури Юлії Тимошенко на виборах Президента України та про спільний похід «Народного фронту» та «Батьківщини» на парламентські вибори восени 2019 року.

from-ua.com

Архів журналу Віче

Віче №4/2016 №4
Реклама в журналі Інформація авторам Передплата
Останні новини

Канада виділяє ще майже $12 млн на виробництво дронів і снаряди для України Сьогодні, 27 квітня

Дуда: Інциденти з ракетами РФ у повітряному просторі НАТО загрожують ширшою війною Вчора, 26 квітня

У Польщі хочуть змінити правила прихистку для українців із простроченими документами Вчора, 26 квітня

Зеленський назвав "Рамштайну" життєво важливі пріоритети для успіху України Вчора, 26 квітня

В ЄС погрожують ухилянтам, очікування від допомоги США, "атака" дронів на Білорусь: новини дня Вчора, 26 квітня

Туск назвав дату перестановок в уряді у зв'язку з європейськими виборами Вчора, 26 квітня

У Польщі кажуть, що готові допомогти Україні повернути чоловіків призовного віку 25 квітня

Глава МЗС Польщі: Росія бреше про польські плани анексувати частину України 25 квітня

Євродепутати просять владу Австрії вплинути на Raiffeisen щодо його бізнесу в Росії 25 квітня

Макрон захищає свою позицію про створення "стратегічної двозначності" для Росії 25 квітня