Вт, 27 листопада 2018

Сиротюк: РФ буде робити кроки щодо блокади всього морського узбережжя України

Росія чітко демонструє, що вона повністю анексувала Азовське море та Керченську протоку.

Росія чітко демонструє, що вона повністю анексувала Азовське море та Керченську протоку. Про це в ексклюзивному коментарі журналісту інтернет-видання Новости Украины – From-UA розповів депутат ВО "Свобода" Юрій Сиротюк.

За словами нашого співрозмовника, воєнний стан потрібно було вводити ще в лютому 2014 року, адже це єдиний правовий документ, який дозволяв діяти країні в умовах військової агресії, не оголошуючи прямої війни з РФ.

«Це мав би бути реальний воєнний стан з припиненням відносин з країною-окупантом, закриттям кордону з РФ, затриманням російських олігархів та проведенням люстрації у керівництві силових структур, щоб зупинити цей саботаж», - пояснює аналітик.

Щодо того, що насправді сталося у Азовському морі, наш співрозмовник зазначає наступне: «На жаль, Україна в часи Кучми ухвалила закон, яким визначила Керченську протоку в Азовське море внутрішніми водами України та РФ.

Відповідно, так виглядає, що і Росія, і Україна могли б вільно користуватися, попереджаючи іншу сторону. Якби діяло міжнародне морське право, то Росія вже б мала нести відповідальність фактично за війну на морі».

«Росія вдалася до прямої воєнної агресії, тобто продовжила ту війну, яку вона веде 4 роки проти України, на морі, застосувавши зброю до українських моряків.

Ми маємо розуміти, що РФ ані на мить не припиняла війну проти України с лютого 2014-го, але вона застосовує стільки сил і засобів, скільки їй потрібно для вирішення певних локальних завдань. Тобто коли Росія зм'якшує бойові дії, це не значить, що вона відступає і міняє плани. Це значить, що на даному етапі РФ вважає, що цих сил і засобів достатньо для того, щоб знекровлювати Україну», - додає Сиротюк.

На сьогоднішній день, каже експерт, Росія чітко демонструє, що вона повністю анексувала Азовське море та Керченську протоку.

«І я думаю, що надалі РФ буде робити кроки щодо блокади всього морського узбережжя України. Росія достатньо накопичила військових сил на морі, щоб спробувати блокувати не тільки Маріуполь, а робити серйозні перешкоди і на інших українських портах.

Таким чином Росія показала абсолютно тотальну перевагу на морі, і з іншого боку, нездатність України цьому протистояти. РФ чинить тиск на економіку України, тому що Маріупольський порт і Бердянськ відігравали в торговельних перевезеннях досить важливу роль. І це може супроводжуватися певними економічними втратами для нашої держави», - додає аналітик.

from-ua.com

Архів журналу Віче

Віче №4/2016 №4
Реклама в журналі Інформація авторам Передплата
Останні новини

Канада виділяє ще майже $12 млн на виробництво дронів і снаряди для України Сьогодні, 27 квітня

Дуда: Інциденти з ракетами РФ у повітряному просторі НАТО загрожують ширшою війною Вчора, 26 квітня

У Польщі хочуть змінити правила прихистку для українців із простроченими документами Вчора, 26 квітня

Зеленський назвав "Рамштайну" життєво важливі пріоритети для успіху України Вчора, 26 квітня

В ЄС погрожують ухилянтам, очікування від допомоги США, "атака" дронів на Білорусь: новини дня Вчора, 26 квітня

Туск назвав дату перестановок в уряді у зв'язку з європейськими виборами Вчора, 26 квітня

У Польщі кажуть, що готові допомогти Україні повернути чоловіків призовного віку 25 квітня

Глава МЗС Польщі: Росія бреше про польські плани анексувати частину України 25 квітня

Євродепутати просять владу Австрії вплинути на Raiffeisen щодо його бізнесу в Росії 25 квітня

Макрон захищає свою позицію про створення "стратегічної двозначності" для Росії 25 квітня