Ср, 26 вересня 2018

Порошенко продає свій завод "Кузня на Рибальському"

Фонд "Прайм Ессетс Капітал", який керує активами Петра Порошенка, досяг принципової угоди про продаж заводу "Кузня на Рибальському" вітчизняному покупцеві.

Фонд "Прайм Ессетс Капітал", який керує активами Петра Порошенка, досяг принципової угоди про продаж заводу "Кузня на Рибальському" вітчизняному покупцеві.

Про це у Facebook повідомив прес-секретар президента Святослав Цеголко.

"У разі, якщо Антимонопольний комітет надасть згоду і будуть вирішені всі формальності, угоду підпишуть та реалізують", - додав він.

Найбільший акціонер заводу "Кузня на Рибальському" - фонд "Прайм Ессетс Капітал" Петра Порошенка з пакетом 82,5% акцій. Ще 11,5% акцій підприємства належить фонду "ВІК" Ігоря Кононенко.

Також Цеголко прокоментував заяву кількох десятків народних депутатів, які вимагають від Порошенка публічної відповіді щодо низки питань, зокрема можливого зловживання владою та наявності в глави держави бізнесу в РФ.

"Нагадаю, що ще в січні 2016 Петро Порошенко передав свій найбільший актив, компанію "Рошен", у довірчу власність Rothschild, світовій компанії з бездоганною репутацією. У квітні минулого року менеджмент "Рошен" закрив Липецьку кондитерську фабрику і згорнув виробництво", - написав прес-секретар у Facebook.

"У Криму Севастопольський морський завод був конфіскований окупантами. Жодних "аграрних чи крохмальних бізнесів у РФ", про які безпідставно та неправдиво твердять опоненти, у Петра Порошенка нема", - наголосив він.

Раніше кілька десятків народних депутатів заявили, що вимагають від президента Петра Порошенка публічної відповіді щодо низки питань зокрема можливого зловживання владою та наявності в глави держави бізнесу в Росії.

При цьому підписанти наполягають на форматі відвертої розмови з Порошенкому форматі прес-конференції або відкритої зустрічі за круглим столом, яку транслюватимуть провідні телеканали.

"Відповіді стосовно певних випадків, які раніше надавала Адмінстрація президента та ваша прес-служба не є задовільними", - наголошують нардепи.

Голова фракції Блоку Петра Порошенка Артур Герасимов назвав викладені у листі народних депутатів питання до президента України про можливе зловживання ним владою та наявність у нього бізнесу в Росії фейками і "брудною технологією частини його підписантів".

Українська правда

www.epravda.com.ua

Архів журналу Віче

Віче №4/2016 №4
Реклама в журналі Інформація авторам Передплата
Останні новини

Канада виділяє ще майже $12 млн на виробництво дронів і снаряди для України Сьогодні, 27 квітня

Дуда: Інциденти з ракетами РФ у повітряному просторі НАТО загрожують ширшою війною Вчора, 26 квітня

У Польщі хочуть змінити правила прихистку для українців із простроченими документами Вчора, 26 квітня

Зеленський назвав "Рамштайну" життєво важливі пріоритети для успіху України Вчора, 26 квітня

В ЄС погрожують ухилянтам, очікування від допомоги США, "атака" дронів на Білорусь: новини дня Вчора, 26 квітня

Туск назвав дату перестановок в уряді у зв'язку з європейськими виборами Вчора, 26 квітня

У Польщі кажуть, що готові допомогти Україні повернути чоловіків призовного віку 25 квітня

Глава МЗС Польщі: Росія бреше про польські плани анексувати частину України 25 квітня

Євродепутати просять владу Австрії вплинути на Raiffeisen щодо його бізнесу в Росії 25 квітня

Макрон захищає свою позицію про створення "стратегічної двозначності" для Росії 25 квітня