Пн, 25 червня 2018

Бердичівських депутатів викрили в порушенні антикорупційного законодавства

Бердичівською місцевою прокуратурою, як спеціально уповноваженим суб’єктом у сфері протидії корупції, відповідно до положень ст.1 Закону...

Бердичівською місцевою прокуратурою, як спеціально уповноваженим суб’єктом у сфері протидії корупції, відповідно до положень ст.1 Закону України «Про запобігання корупції», здійснюється систематичний аналіз стану законності у сфері запобігання корупції з метою попередження корупційних або пов’язаних корупцією правопорушень у публічній і приватних сферах відносин, передає Бердичів BIZ.

За результатами вивчення стану виконання депутатами Бердичівської міської ради антикорупційного законодавства виявлено, що п’ять депутатів вчинили правопорушення, пов’язані з корупцією.

Зокрема, депутат Бердичівської міськради, приватний підприємець, придбавши в липні 2017 року авто марки RENAULT MEGAN SCENIC вартістю 143 тис грн, що перевищує 50 прожиткових мінімумів, встановлених для працездатних осіб на 1 січня відповідного року, взагалі не подав повідомлення про суттєві зміни в майновому стані на офіційному веб-сайті НАЗК.

Це у той час, коли чинним законодавством передбачено подання такого повідомлення протягом десятиденного строку з моменту його придбання.

Також встановлено випадки ігнорування чотирма депутатами Бердичівської міської ради вимог законодавства щодо своєчасного подання щорічних декларацій.

Так, один з депутатів, приватний підприємець, подав декларацію особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, за 2017 рік, лише через півтора місяці після встановленого законом терміну –15.06.2018.

Порушили встановлений чинним законодавством строк подання декларації ще три депутати, серед яких – керівник центру медико-соціальної реабілітації дітей, інженер комунального підприємства «Бердичівводоканал» та підприємець.

Місцевою прокуратурою, за виявленими фактами порушень стосовно 5 депутатів Бердичівської міської ради до Управління захисту економіки в Житомирській області Департаменту захисту економіки Нацполіції України направлені матеріали для складання протоколів про адміністративні правопорушення, пов’язані з корупцією.

from-ua.com

Архів журналу Віче

Віче №4/2016 №4
Реклама в журналі Інформація авторам Передплата
Останні новини

В ЄС погрожують ухилянтам, очікування від допомоги США, "атака" дронів на Білорусь: новини дня Сьогодні, 26 квітня

Туск назвав дату перестановок в уряді у зв'язку з європейськими виборами Сьогодні, 26 квітня

У Польщі кажуть, що готові допомогти Україні повернути чоловіків призовного віку Вчора, 25 квітня

Глава МЗС Польщі: Росія бреше про польські плани анексувати частину України Вчора, 25 квітня

Євродепутати просять владу Австрії вплинути на Raiffeisen щодо його бізнесу в Росії Вчора, 25 квітня

Макрон захищає свою позицію про створення "стратегічної двозначності" для Росії Вчора, 25 квітня

Білий дім визнав, що через затримку з допомогою Україна втратила Авдіївку Вчора, 25 квітня

Голова МЗС: Лише військової допомоги США недостатньо для перемоги над Росією 24 квітня

Глава Пентагону поговорив з грецьким колегою на тлі публікацій про тиск щодо Patriot для Києва 24 квітня

Держдеп США згадав телемарафон у звіті щодо порушень прав людини 24 квітня