Пт, 16 березня 2018

В Орбана засудили "провокацію" проти угорців у Берегові

У канцелярії прем’єр-міністра Угорщини вважають неприйнятним та засуджують побиття автомобілів винятково з угорськими номерами в Берегові, яке сталось в ніч на 16 вересня.

У канцелярії прем’єр-міністра Угорщини вважають неприйнятним та засуджують побиття автомобілів винятково з угорськими номерами в Берегові, яке сталось в ніч на 16 вересня.

Про це йдеться у заяві віце-прем’єра Угорщини Жолта Шем’єна та державного секретаря з питань національної політики Арпада Яноша Потапі, розміщеній на сайті уряду Угорщини.

Угорські урядовці висловили сум з приводу того, що наступного дня після національного свята (очевидно, мається на увазі відзначення 79-ї річниці від дня проголошення Карпатської України 15 березня. - Ред. ) "було негайно розпочато новий напад на угорську громаду в Закарпатті".

"Ця акція є явною провокацією проти закарпатських угорців, вона є частиною антиугорських проявів, які відбулися протягом останніх тижнів, найсерйознішим з яких було руйнування офісу Товариства угорської культури Закарпаття в Ужгороді", - йдеться у заяві.

"Ми очікуємо, що українська влада буде діяти рішуче і зробить все можливе, щоб запобігти таким випадкам і гарантувати безпеку закарпатських угорців", - наголошують урядовці.

Міністр закордонних справ Угорщини Петер Сійярто заявив, що судячи зі слідів на склі автомобілів, удари було завдано бейсбольними битами, повідомляє Karpatalja.

За словами Сійярто, неприйнятно, що закарпатські угорці повинні жити на своїй рідній землі "у страху". А після двох нападів на офіс спілки угорців в Ужгороді відстежується певна тенденція.

Сійярто закликав українську владу "захистити угорців від нападів екстремістських сил". Угорський міністр переконаний, що інцидент у Берегово свідчить про необхідність присутності постійної спостережної місії ОБСЄ на Закарпатті.

Як повідомлялося, у ніч на 16 березня у Берегові поруч із спортбазою "Закарпаття" було розбите скло у 9 автомобілях з угорськими номерами.

Об’єктами нападу стали винятково автомобілі з угорськими номерами. Авто з українськими номерами, які були припарковані поруч, залишилися неушкодженими.

www.eurointegration.com.ua

Архів журналу Віче

Віче №4/2016 №4
Реклама в журналі Інформація авторам Передплата
Останні новини

Туск назвав дату перестановок в уряді у зв'язку з європейськими виборами Сьогодні, 26 квітня

У Польщі кажуть, що готові допомогти Україні повернути чоловіків призовного віку Вчора, 25 квітня

Глава МЗС Польщі: Росія бреше про польські плани анексувати частину України Вчора, 25 квітня

Євродепутати просять владу Австрії вплинути на Raiffeisen щодо його бізнесу в Росії Вчора, 25 квітня

Макрон захищає свою позицію про створення "стратегічної двозначності" для Росії Вчора, 25 квітня

Білий дім визнав, що через затримку з допомогою Україна втратила Авдіївку Вчора, 25 квітня

Голова МЗС: Лише військової допомоги США недостатньо для перемоги над Росією 24 квітня

Глава Пентагону поговорив з грецьким колегою на тлі публікацій про тиск щодо Patriot для Києва 24 квітня

Держдеп США згадав телемарафон у звіті щодо порушень прав людини 24 квітня

Рекордна партія зброї з Британії, новини щодо допомоги США, МЗС обмежує "ухилянтів": новини дня 24 квітня