17 лютого

Зеленський: рішення Конгресу щодо допомоги Україні – це зараз ключове питання

Президент України Володимир Зеленський акцентував, що позитивне голосування Конгресу США за виділення коштів на подальшу військову допомогу для України зараз є ключовим питанням.

Президент України Володимир Зеленський акцентував, що позитивне голосування Конгресу США за виділення коштів на подальшу військову допомогу для України зараз є ключовим питанням.

Як повідомляє "Європейська правда", про це він заявив на брифінгу після переговорів з віцепрезиденткою США Камалою Гарріс на полях Мюнхенської безпекової конференції.

"Ключове для нас питання зараз – це збереження принципової американської підтримки. Україна та наші воїни потребують і дуже очікують позитивного голосування щодо пакета підтримки. Дякую кожному і кожній хто усвідомлює, наскільки багато залежить від одного цього голосування", - заявив Зеленський.

Він зазначив, що у розмові з Гарріс наголошував на тому, яких вагомих результатів вже вдалося досягти Україні в опорі російській агресії завдяки американській допомозі, зокрема ППО.

"Американські Patriot – це найбільш надійний захист життя людей від російського терору. І кожна система Patriot не лише рятує сотні й тисячі життів, але й дозволяє нормально працювати нашим містам, а отже і нашій економіці… Потрібно додати Україні більше економічної самостійності, і питання ППО для цього – основне", - наголосив Зеленський.

Президент України додав, що на переговорах розповів Камалі Гарріс про поточну ситуацію на фронті та можливості і перспективи України за умови достатньої підтримки з боку союзників, та про "трансформації нашої держави, зокрема рішення, які можуть збільшити нашу стійкість".

Гарріс у своїй промові акцентувала на різниці потенціалів України і Росії і тому, що попри цю разючу різницю Україна, у тому числі завдяки підтримці партнерів, здобула низку видатних успіхів.

"Підтримувати допомогу Україні – у наших стратегічних інтересах… Історія свідчить, що якщо дозволити агресору, як Путін, безкарно загарбувати землі – вони на тому не зупиняються, а інші агресори починають почуватися впевненіше", - наголосила Гарріс.

Вона заявила, що за підтримку України виступає більшість членів Конгресу США в обох палатах.

"Президент Байден і я продовжимо працювати над тим, щоби забезпечити для вас зброю і ресурси, необхідні для успіху. Ми також продовжимо підтримувати ваші зусилля для забезпечення справедливого і сталого миру. Ми працюватимемо над тим, щоби Росія сплатила за завдані Україні збитки. Ми хочемо, щоб у підсумку Україна вийшла з цієї війни вільною, демократичною і незалежною державу… Ми будемо поруч з вами стільки, скільки буде необхідно", - сказала Камала Гарріс.

Як відомо, Палата представників США пішла на канікули до кінця лютого, так і не розглянувши вже схвалений у Сенаті пакетний проєкт з фінансуванням на допомогу Україні.

Також у Палаті представників представили законопроєкт з меншою допомогою Україні, аніж сума, яку пропонував президент Джо Байден.

www.eurointegration.com.ua

Архів журналу Віче

Віче №4/2016 №4
Реклама в журналі Інформація авторам Передплата
Останні новини

У Словаччині зібрали вже майже 4 млн євро на снаряди для України всупереч уряду Вчора, 27 квітня

У Польщі хочуть поговорити з Україною про студентів-українців на тлі обмежень Києва Вчора, 27 квітня

Канада виділяє ще майже $12 млн на виробництво дронів і снаряди для України Вчора, 27 квітня

Дуда: Інциденти з ракетами РФ у повітряному просторі НАТО загрожують ширшою війною 26 квітня

У Польщі хочуть змінити правила прихистку для українців із простроченими документами 26 квітня

Зеленський назвав "Рамштайну" життєво важливі пріоритети для успіху України 26 квітня

В ЄС погрожують ухилянтам, очікування від допомоги США, "атака" дронів на Білорусь: новини дня 26 квітня

Туск назвав дату перестановок в уряді у зв'язку з європейськими виборами 26 квітня

У Польщі кажуть, що готові допомогти Україні повернути чоловіків призовного віку 25 квітня

Глава МЗС Польщі: Росія бреше про польські плани анексувати частину України 25 квітня