Ср, 24 лютого 2021

Сфера застосування профільних труб

Під час перевезення, труби не катаються по кузову вантажівки, компактно складаються один біля одного, не залишаючи просвітів, тим самим займаючи небагато місця.

Для виготовлення сталевих арок і каркасів торгових центрів, спорткомплексів, адміністративних будівель, масово застосовується профільна квадратна труба. Відмітна особливість такого профілю це ребра жорсткості. Широке застосування профільна труба знайшла в висувних пристроях і телескопічних виробах. Чому саме цей вид металопрокату широко використовується?

 

ARPwLcqKn4I0PhR5ULghzx28UMpIeM9iLmAr5glK4FLnIJsO_xi69yxVR4o0ggyiNR9TfpV3iRMIz1UF4rRWZ1_b5_UFOxgnC8_7QWqzZEep-P2Cc-OCuL0zo8Akay6f94t9RC87

Які переваги у квадратних труб?

Під час перевезення, труби не катаються по кузову вантажівки, компактно складаються один біля одного, не залишаючи просвітів, тим самим займаючи небагато місця і заощаджуючи кошти покупця на перевезення. Бувають випадки, коли необхідно прокласти трубу і в той самий час заощадити простір, тоді квадратна форма працює краще. Адже її можна щільно присунути до стіни та прикріпити хомутами, болтами або гвинтами. Також варто відзначити загальні моменти:

  • довговічність виробу;
  • точний розмір;
  • стійкість до високих температур;
  • висока міцність;
  • легко різати, формувати та обробляти за допомогою відповідного обладнання.

rs1uuC5diVkBvl-VKoArg_q9JfhB9OIOudtNOKAJdv1A5DBiDgTcNAvYtmWHd-sYCKPbcGW68WqGDFNQekFr3cSrB896dzDVD3IvAtHmYFMHeUk7kwNy3xIVwbFsCYMLtCnFkYR5

До плюсів також відноситься стійкість, адже вона має ребра жорсткості й більше зусилля на злам. Крім цього, труби щільно присуваються одна до одної та легше зварюються електродами. Тому озброївшись зварювальним апаратом, і болгаркою можна зробити різні верстати, спортивні тренажери, велопарковку, столи, лавочки, стільці, стелажі, органайзери, каркаси навісів, гаражів. Завдяки ребрам жорсткості, підвищується надійність конструкції, а те що вона порожня всередині значно знижує вагу будови. Відповідно можна заощадити на заливці фундаменту, оскільки навантаження на підставу буде меншою в порівнянні зі стандартними матеріалами які використовуються в будівництві.

Різновиди профільних труб

Профільна сталева труба сталеливарного заводу ідеально підходить для зварювання, ремонту і виробництва. Квадратна сталева труба для додаткової пластичності й м'якості виготовляється методом гарячого вальцювання. Сортамент холодного прокату відрізняється:

  • ідеальною геометрією;
  • гарною якістю зварного з'єднання;
  • відсутністю внутрішньої напруги.

Це необхідно для того, щоб досягти високоточної збірки конструкцій при монтажі. Стінка профілю може бути різної товщини. Тонкостінна профільна труба виготовляється з класифікованої сталі, відповідно до встановлених міжнародних стандартів і застосовується для виготовлення меблів. Більш товстостінні вироби ідеальні для будь-яких будівельних робіт, загальної промисловості, приватного виробництва і ремонтів.

1T190cy811wEfSuePO3WUke97GIXt5zgTgq1PmcFgsvmM6-7LvOuJKRvIj9VT4zvo4xHOJqp74rduuXKwpGu6V7HQXLpM25zrbMMCCoLaFEzvIq0Zb7F6QbH0E9cjUuyhmFh9Yx9

Сталева квадратна труба широко використовується в промисловому обслуговуванні, сільськогосподарському господарстві та інвентарі, транспортному обладнанні, кузовах вантажівок, причепів і рамах. Конфігурація квадратної форми забезпечує набагато більшу міцність і твердість у порівнянні з кутами або швелерами. Цю сталеву форму легко зварювати, різати, формувати й обробляти за допомогою відповідного обладнання та навичок.

Від фахівців металобази Dimaxtd

Архів журналу Віче

Віче №3/2016 №3
Реклама в журналі Інформація авторам Передплата
Останні новини

Сікорський: Краще пустити заморожені кошти РФ на зброю для України, а не її відбудову Сьогодні, 19 березня

ЗМІ: Президент Румунії затвердив майбутнє навчання українських пілотів на F-16 в країні Вчора, 18 березня

Міністри країн ЄС погодили 5 млрд євро для допомоги Україні зброєю на 2024 рік Вчора, 18 березня

Шмигаль назвав п’ять ключових секторів України як майбутнього члена ЄС Вчора, 18 березня

Кабмін затвердив план реформ, за виконання яких Україна отримає 50 млрд від ЄС Вчора, 18 березня

Шмигаль підтвердив бажання України почати переговори з ЄС у першому півріччі Вчора, 18 березня

ЗМІ: Британія радить Україні тримати оборону на сході і зосередитися на ударах по Криму 17 березня

Макрон пояснив, як він прийшов до ідеї щодо іноземних військ в Україні 17 березня

Макрон: Приїду в Україну з конкретними пропозиціями і рішеннями 17 березня

"Радіо Свобода": Угорщина знову скаржиться державам ЄС на "утиски угорців" в Україні 16 березня