Сб, 20 лютого 2021

Литва пропонує призупинити "Північний потік-2" до виборів у Росії

Міністр закордонних справ Литви Габріеліус Ландсбергіс  заявив, що будівництво газопроводу "Північний потік-2" між Росією та Німеччиною має бути призупинено до парламентських виборів у вересні Росії для тиску на Москву щодо демократичних реформ.

Міністр закордонних справ Литви Габріеліус Ландсбергіс заявив, що будівництво газопроводу "Північний потік-2" між Росією та Німеччиною має бути призупинено до парламентських виборів у вересні Росії для тиску на Москву щодо демократичних реформ.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Reuters.

Очікується, що в понеділок міністри закордонних справ країн ЄС досягнуть домовленості про введення санкцій проти союзників президента Росії Владіміра Путіна у відповідь на тюремне ув'язнення критика Кремля Алексєя Навального.

Майже завершений "Північний потік-2" все частіше стає в центрі уваги після ув’язнення Навального та оголошення Росії про висилку європейських дипломатів. Але Німеччина підтримує його, заявляючи, що це комерційний проєкт.

"Заморожування може бути компромісом", - заявив Ладсбергіс.

"Ми не пропонуємо скасувати проєкт, а лише призупинити його. І продовжувати його, коли будемо мати справу з демократично обраним російським урядом. Це насправді може збільшити підтримку трубопроводу " - пояснив він.

У середу Путін звинуватив країни, які закликали до санкцій проти газопроводу, у спробі використати проєкт як інструмент покарання Росії.

Експлуатуюча компанія "Північного потоку-2" відновила прокладку труб у водах Данії цього місяця. Датський морський регулятор заявив, що робота повинна бути закінчена до кінця квітня.

"Якщо ми винагороджуємо Росію газовими контрактами за репресії проти опозиції, це не надсилає правильний сигнал Росії, і це розбиває європейську єдність", - сказав Ландсбергіс.

Цього тижня Путін заявив, що Росії слід забезпечити, щоб на парламентських виборах, призначених на вересень, не було втручання іноземців.

Опозиційні активісти та європейські спостерігачі поставили під сумнів правомірність парламентських виборів у 2016 році, коли правляча партія "Єдина Росія" зайняла три чверті місць, а ліберальні опозиційні партії не змогли отримати жодного місця.

www.eurointegration.com.ua

Архів журналу Віче

Віче №4/2016 №4
Реклама в журналі Інформація авторам Передплата
Останні новини

Білий дім визнав, що через затримку з допомогою Україна втратила Авдіївку Сьогодні, 25 квітня

Голова МЗС: Лише військової допомоги США недостатньо для перемоги над Росією Вчора, 24 квітня

Глава Пентагону поговорив з грецьким колегою на тлі публікацій про тиск щодо Patriot для Києва Вчора, 24 квітня

Держдеп США згадав телемарафон у звіті щодо порушень прав людини Вчора, 24 квітня

Рекордна партія зброї з Британії, новини щодо допомоги США, МЗС обмежує "ухилянтів": новини дня Вчора, 24 квітня

Зеленський і Сунак обговорили найбільший військовий пакет від Британії 23 квітня

Знайти в США зброю для України на всю суму допомоги ЗСУ може бути проблемою – посол 23 квітня

Туск: Польща не передасть Patriot Україні, але допоможе іншими засобами 23 квітня

Кулеба пояснив, чому консульства України зупинили надання послуг чоловікам мобілізаційного віку 23 квітня

Зеленський заявив про домовленість щодо ATACMS для України 23 квітня