Пн, 18 січня 2021

Лідери мусульман Франції прийняли "хартію республіканських цінностей" на вимогу Макрона

Французька рада мусульманської віри (CFCM) за останні шість тижнів сформувала текст, в якому міститься відмова від фундаменталістських доктрин і прийняття світських цінностей.

Французькі мусульманські лідери схвалили "хартію республіканських цінностей", запропоновану президентом Франції Еммануелем Макроном, в якій відкидають радикалізм і приймають рівність між статями.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Le Figaro.

Французька рада мусульманської віри (CFCM) за останні шість тижнів сформувала текст, в якому міститься відмова від фундаменталістських доктрин і прийняття світських цінностей.

"Хартія республіканських цінностей" займає центральне місце в кампанії Макрона проти культури, яку він описує як сепаратизм та іноземне втручання, вороже французькому суспільству. Нова система ліцензування імамів вимагатиме від усіх проповідників підписання цієї хартії.

Згідно з пресрелізом CFCM, у цій хартії, зміст якої поки не оприлюднювався, зокрема, зазначено, що "принцип рівності перед законом зобов'язує будь-якого громадянина, включаючи мусульманина Франції, реєструвати свій досвід у рамках законів Республіки, що гарантує єдність і згуртованість нашої країни".

Цей текст на 7-8 сторінках також підтверджує "принцип рівної людської гідності, з якого випливає рівність жінок і чоловіків, свобода совісті та віросповідання, прихильність до розуму та свобода волі, відмова від усіх форм дискримінації та ненависті до інших".

Макрон посилив свій тиск на представників мусульман після вбивства Самуеля Паті в середині жовтня минулого року та нападу на священника в базиліці Ніцци через два тижні.

Він також оголосив про широкомасштабний законопроєкт, спрямований на запобігання радикалізації. Він включає такі заходи, як обмеження на домашнє навчання і більш суворі покарання для тих, хто залякує чиновників з релігійних мотивів.

Відповідно до закону кожній дитині буде присвоєно ідентифікаційний номер, який буде використовуватися для забезпечення відвідування школи. Батькам, які порушили закон, загрожує до шести місяців тюремного ув'язнення і великі штрафи.

Законопроєкт також оголошує злочином розголошення особистої інформації людини таким чином, щоб її могли виявити люди, які хочуть заподіяти їй шкоду.

У Франції державний секуляризм займає центральне місце в національній ідентичності країни. Свобода вираження поглядів в школах та інших громадських місцях є його частиною, і обмеження її для захисту почуттів певної релігії розглядається як підрив національної єдності.

У Франції найбільше мусульманське населення серед країн Західної Європи.

www.eurointegration.com.ua

Архів журналу Віче

Віче №4/2016 №4
Реклама в журналі Інформація авторам Передплата
Останні новини

Голова МЗС: Лише військової допомоги США недостатньо для перемоги над Росією Вчора, 24 квітня

Глава Пентагону поговорив з грецьким колегою на тлі публікацій про тиск щодо Patriot для Києва Вчора, 24 квітня

Держдеп США згадав телемарафон у звіті щодо порушень прав людини Вчора, 24 квітня

Рекордна партія зброї з Британії, новини щодо допомоги США, МЗС обмежує "ухилянтів": новини дня Вчора, 24 квітня

Зеленський і Сунак обговорили найбільший військовий пакет від Британії 23 квітня

Знайти в США зброю для України на всю суму допомоги ЗСУ може бути проблемою – посол 23 квітня

Туск: Польща не передасть Patriot Україні, але допоможе іншими засобами 23 квітня

Кулеба пояснив, чому консульства України зупинили надання послуг чоловікам мобілізаційного віку 23 квітня

Зеленський заявив про домовленість щодо ATACMS для України 23 квітня

Тонкощі використання клейових сумішей для армування плит пінополістиролу 23 квітня