Пт, 08 січня 2021

Демократи у Конгресі США готують варіант швидкого імпічменту Трампу - ЗМІ

Демократи вимагають від віцепрезидента ініціювати 25-у поправку Конституції, щоб усунути від влади Трампа на підставі недієздатності глави держави.

Спікер Палати представників США Ненсі Пелосі та її команда розглядають можливість блискавичної процедури імпічменту, якщо віцепрезидент Майк Пенс і його кабінет відмовляться вжити безпрецедентних кроків щодо відсторонення президента Дональда Трампа з посади менш ніж через два тижні.

Як повідомляє "Європейська правда", таку інформацію поширив телеканал CNN з посиланням на джерела.

Якщо Пенс і кабінет не ініціюють застосування 25-й поправки Конституції, щоб усунути від влади Трампа на підставі, як заявляють демократи, недієздатності глави держави, то обговорюється процес, який дозволив би обійти засідання комітету і винести статті про імпічмент прямо в зал в протягом двох днів.

[L]

Один із варіантів, який вивчають демократи: запропонувати статті імпічменту через привілейоване рішення. Це дозволило б Палаті просувати голосування за імпічмент Трампа протягом двох днів, пропустити слухання, затвердити резолюцію про організацію, розслідування і перейти безпосередньо до голосування.

Таке втручання з метою усунення чинного президента вимагатиме значної підтримки обох партій, щоб домогтися успіху в Сенаті, чого у демократів поки немає. Але Пелосі прямо попередила Білий дім, що Палата представників оголосить Трампу імпічмент за "крамольні дії" в розпалюванні заворушень біля Капітолія в середу.

Пелосі і її команда обговорювали в четвер увечері, чи слід проводити швидке голосування по імпічменту, і переважна більшість була налаштована рухатися вперед. Демократи планують ще одну зустріч в п'ятницю.

Продовження дій в сторону імпічменту, звичайно, не означає, що Конгрес зможе усунути Трампа з посади. Лідер сенатської більшості Мітч Макконнелл може відстрочити процедури і не проводити в своєму залі процес імпічменту, враховуючи, що обраний президент Джо Байден стане главою держави 20 січня.

[L]

Джерела повідомили, що Макконнелл не розмовляв з Трампом протягом декількох тижнів - через те, що республіканець в середині грудня визнав, що Байден став президентом.

Зі свого боку, Байден не бажає ініціювати процедуру імпічменту, заявили в четвер увечері люди, знайомі з цим питанням, оскільки він вважає за краще зосередитися на вступі на посаду менш ніж через два тижні. "Імпічмент не допоможе об'єднати цю країну", - сказала людина, близька до Байдена, додавши, що "це питання, яке має вирішувати Конгрес".

Як відомо, 7 січня спільне засідання двох палат парламенту США підтвердило обрання Джо Байдена 46-м президентом США.

Трамп після цього пообіцяв "впорядковану" передачу влади Байдену.

Під час розгляду питання про результати виборів прихильників Дональда Трампа увірвалися до Капітолія. В результаті штурму загинули четверо протестувальників і поліцейський.

Через години після вимушеної евакуації, Конгрес повернувся до роботи та затвердив Джо Байдена переможцем виборів.

Все про події читайте у трансляції Європейської правди "Хаос заради Трампа: фанати президента США штурмують Капітолій. LIVE"

www.eurointegration.com.ua

Архів журналу Віче

Віче №4/2016 №4
Реклама в журналі Інформація авторам Передплата
Останні новини

Білий дім визнав, що через затримку з допомогою Україна втратила Авдіївку Сьогодні, 25 квітня

Голова МЗС: Лише військової допомоги США недостатньо для перемоги над Росією Вчора, 24 квітня

Глава Пентагону поговорив з грецьким колегою на тлі публікацій про тиск щодо Patriot для Києва Вчора, 24 квітня

Держдеп США згадав телемарафон у звіті щодо порушень прав людини Вчора, 24 квітня

Рекордна партія зброї з Британії, новини щодо допомоги США, МЗС обмежує "ухилянтів": новини дня Вчора, 24 квітня

Зеленський і Сунак обговорили найбільший військовий пакет від Британії 23 квітня

Знайти в США зброю для України на всю суму допомоги ЗСУ може бути проблемою – посол 23 квітня

Туск: Польща не передасть Patriot Україні, але допоможе іншими засобами 23 квітня

Кулеба пояснив, чому консульства України зупинили надання послуг чоловікам мобілізаційного віку 23 квітня

Зеленський заявив про домовленість щодо ATACMS для України 23 квітня