Вт, 01 грудня 2020

НАБУ оголосило нову підозру екснардепу Микитасю у справі "Укрбуду"

Детективи Національного антикорупційного бюро 1 грудня повідомили про підозру у вчиненні нових злочинів колишньому народному депутату Максиму Микитасю у справі держкомпанії "Укрбуд".

Детективи Національного антикорупційного бюро 1 грудня повідомили про підозру у вчиненні нових злочинів колишньому народному депутату Максиму Микитасю у справі держкомпанії "Укрбуд".

Джерело: сайт НАБУ

Деталі: Він підозрюється у наданні хабаря за забезпечення видачі недостовірного письмового висновку судового експерта.

Напередодні, 30 листопада, про підозру в отриманні хараря повідомили заступника директора Державного науково-дослідного експертно-криміналістичного центру МВС України.

Слідство встановило, що у межах розслідування поліції справи про заволодіння майном Нацгвардії слідчий призначив судову оціночно-будівельну експертизу, яка мала встановити дійсну ринкову вартість об’єктів нерухомості в житлових комплексах на Печерську та на околиці Києва, які були предметом обміну між НГУ та компанією-забудовницею. Адже за угодою між Нацгвардією з компанією-забудовницею, в обмін на земельну ділянку площею близько 1 га в центрі Києва (колишня військова частина) НГУ мала отримати у новозбудованому житловому комплексі 50 квартир та 30 паркомісць. Проте згодом сторони уклали додаткові угоди, за якими Нацгвардія відмовилась від цих квартир та паркомісць в обмін на 65 квартир у будинку, що та ж компанія-забудовник зводила на околиці Києва.

Микитася підозрюють в тому, що він, діючи у змові з експосадовцем державної компанії "Укрбуд", домовився із заступником директора ТОВ "Укрбуд Девелопмент" про внесення недостовірних даних до експертизи таким чином, щоб різниця у ринковій вартості між ЖК на Печерську і на околиці Києва була мінімальною - 7 млн грн замість 81 млн грн. В обмін на це посадовець "Укрбуд Девелопмент" отримав хабар у вигляді машиномісця ринковою вартістю 250 тисяч гривень.

Водночас після того, як детективи НАБУ розпочали розслідування цих фактів й планували витребувати справу у Нацполіції, з метою ухилення від відповідальності компанія-забудовниця додатково передала квартири Національній гвардії на суму 7 млн грн, тобто виведеної за результатами недостовірних даних у проведеній експертизі.

Слідство встановлює інших осіб, ймовірно причетних до вчинення злочину. Розслідування детективи НАБУ здійснюють із жовтня 2020 року.

У заволодінні майном Нацгвардії на 81,64 млн грн підозрюються вісім осіб: розслідування завершене, сторона захисту наразі ознайомлюються з матеріалами справи.

Крім того, у липні 2020 року детективи НАБУ викрили злочинну групу з п’ятьох осіб, яка організувала корупційну схему закупівлі для військовослужбовців Національної гвардії України квартир, непридатних для проживання.

Передісторія: Національне антикорупційне бюро також розслідує справу стосовно заступника керівника Офісу президента Олега Татарова стосовно його можливої причетності до фальсифікації експертизи у справі Микитася.

Українська правда

www.epravda.com.ua

Архів журналу Віче

Віче №3/2016 №3
Реклама в журналі Інформація авторам Передплата
Останні новини

Прем’єр Бельгії: Деякі євродепутати поширювали роспропаганду за гроші Сьогодні, 29 березня

1 млн снарядів навесні, новий пакет зброї з Німеччини, переговори з урядом Польщі: новини дня Сьогодні, 29 березня

Прем’єр: Україна домовилася з ЄС про пріоритетний скринінг законодавства у сфері агрополітики Сьогодні, 29 березня

Рада Україна-НАТО зібралась у Брюсселі через останні удари РФ по інфраструктурі Сьогодні, 29 березня

Зеленський розповів про розмову зі спікером Палати представників США Джонсоном Сьогодні, 29 березня

Польські ЗМІ розповіли, як Туск переконав Макрона змінити умови імпорту не на користь України Вчора, 28 березня

Шмигаль прибув на міжурядові переговори до Варшави Вчора, 28 березня

Болгарію чекають дострокові вибори: ще одна партія відмовилась формувати уряд Вчора, 28 березня

Вибір ідеальних чоловічих шкарпеток. Поради Вчора, 28 березня

Вибір майстер-класів у Києві Вчора, 28 березня