Ср, 28 жовтня 2020

Перерозподіл коштів онкохворих на дороги має затвердити бюджетний комітет

Перерозподіл коштів, передбачених за програмою по удосконаленню молекулярно-генетичної діагностики онкологічних захворювань, остаточно має схвалити бюджетний комітет парламенту, в уряді зазначають, що проєкт МОЗ - непростий.

Перерозподіл коштів, передбачених за програмою по удосконаленню молекулярно-генетичної діагностики онкологічних захворювань, остаточно має схвалити бюджетний комітет парламенту, в уряді зазначають, що проєкт МОЗ - непростий.

Джерело: засідання уряду 28 жовтня

Пряма мова міністра економіки Ігоря Петрашка: "Загалом у цьому році мала бути реалізована програма реконструкції лабораторії Національного інституту раку. Хочу звернути увагу, що кошти виділялися в 2018-19 роках, проте не було проведено фактично жодної підготовчої роботи і тільки в цьому році розпочалась підготовка Міністерством охорони здоров’я, розроблено проєкт.

Проєкт не одного дня і він дійсно непростий, в сьогоднішній обстановці МОЗ потрібно більше часу, щоб його реалізувати. Тому уряд за погодженням МОЗ підтримав рішення міжвідомчої комісії з питань державних інвестиційних проєктів щодо перерозподілу коштів цієї програми.

Це рішення ще підлягає погодженню бюджетного комітету, тому що такі перерозподіли здійснюються трьома етапами: спочатку рішення комісії (25 учасників: 17 народних депутатів бюджетного комітету і 8 членів уряду), після того уряд приймає постанову (що було прийнято) і остаточне затвердження бюджетним комітетом".

Деталі: Петрашко запевнив, що кошти для проведення реконструкції лабораторії діагностики будуть передбачені на наступний рік.

Прем’єр-міністр Денис Шмигаль також заявив, що ЗМІ "поширили маніпулятивну інформацію щодо передачі коштів для онкохворих на будівництво доріг" та запевнив, що в 2020 році урядом виділено "рекордну кількість коштів на лікування онкохворих (на 40% більше ніж у минулому році і вдвічі більше ніж у 2018 році)".

Додатково: Нинішнє засідання уряду стало першим у форматі онлайн. Такий формат роботи був схвалений через епідемічну ситуації з поширенням коронавірусу в країні.

Що передувало: Кабінет міністрів передав 61,55 млн грн, передбачених у 2020 році МОЗ за програмою по удосконаленню молекулярно-генетичної діагностики онкологічних захворювань, "Укравтодору" для покращення стану доріг загального значення у Львівській області.

В уряді заявили, що такий перерозподіл коштів дозволить реалізувати незавершений проєкт у наступному році.

Українська правда

www.epravda.com.ua

Архів журналу Віче

Віче №3/2016 №3
Реклама в журналі Інформація авторам Передплата
Останні новини

Прем’єр Бельгії: Деякі євродепутати поширювали роспропаганду за гроші Сьогодні, 29 березня

1 млн снарядів навесні, новий пакет зброї з Німеччини, переговори з урядом Польщі: новини дня Сьогодні, 29 березня

Прем’єр: Україна домовилася з ЄС про пріоритетний скринінг законодавства у сфері агрополітики Сьогодні, 29 березня

Рада Україна-НАТО зібралась у Брюсселі через останні удари РФ по інфраструктурі Сьогодні, 29 березня

Зеленський розповів про розмову зі спікером Палати представників США Джонсоном Сьогодні, 29 березня

Польські ЗМІ розповіли, як Туск переконав Макрона змінити умови імпорту не на користь України Вчора, 28 березня

Шмигаль прибув на міжурядові переговори до Варшави Вчора, 28 березня

Болгарію чекають дострокові вибори: ще одна партія відмовилась формувати уряд Вчора, 28 березня

Вибір ідеальних чоловічих шкарпеток. Поради Вчора, 28 березня

Вибір майстер-класів у Києві Вчора, 28 березня