Пт, 16 жовтня 2020

Епідзони: У більшості регіонів не будуть зупиняти громадський транспорт

У більшості регіонів України попри погіршення епідемічної ситуації не будуть зупиняти громадський транспорт та закривати дитячі заклади освіти.

У більшості регіонів України попри погіршення епідемічної ситуації не будуть зупиняти громадський транспорт та закривати дитячі заклади освіти.

Джерело: міністр охорони здоров'я Максим Степанов на брифінгу про зміни до попередньої постанови Кабінету міністрів

Деталі: 13 жовтня Кабінет міністрів вніс деякі зміни до своєї постанови від 22 липня 2020 року №641 "Про встановлення карантину та запровадження посилених протиепідемічних заходів на території із значним поширенням гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2" . Їх оприлюднили на сайті уряду.

15 жовтня комісія ТЕБ на НС визначила, що з 19 жовтня червоний рівень епідеміологічної небезпеки діятиме у 68 адміністративних одиницях у 15 областях (на даний момент червоний рівень діє лише у двох містах).

Пряма мова Степанова: "У більшості регіонів не будуть зупиняти громадський транспорт та буде дозволена робота дитячих закладів освіти, а також не буде зупинятися робота закладів торгівлі.

У зв'язку з чим це робиться? Перш за все, це пов'язано з тим, що ми шукаємо максимальний баланс і знаходимо цей баланс, щоб, з одного боку, забезпечити максимально епідзаходи, а з іншого боку, а з іншого боку - не зупиняти економіку нашої країни, тому що нам треба жити".

Інші подробиці: У змінах до постанови КМУ в 46-му пункті є рекомендація органам місцевого самоврядування "забезпечити виділення додаткових транспортних засобів з метою зменшення скупчення осіб у громадському транспорті у години пікового навантаження".

15-й пункт постанови від 22 липня передбачав, що в "червоній зоні" слід забороняти "регулярні та нерегулярні перевезення пасажирів автомобільним, залізничним транспортом, міським електротранспортом, метрополітеном у міському, приміському, міжміському, внутрішньообласному та міжобласному сполученні", крім автомобіля на 5 осіб чи службового транспорту. Зараз цю норму не уточнено.

Заборони для червоної зони тепер викладено так:

- відвідування закладів освіти здобувачами освіти, крім учнів (вихованців) спеціальних шкіл, навчально-реабілітаційних центрів за умови дотримання в них відповідних санітарних і протиепідемічних заходів та здійснення обов’язкового щоденного контролю стану здоров’я учнів (вихованців);

- приймання відвідувачів суб’єктами господарювання, які провадять діяльність у сфері культури, крім відвідувачів "автоконцертів";

- приймання відвідувачів у кінотеатрах (крім "автокінотеатрів");";

- приймання відвідувачів суб’єктами господарювання, які провадять діяльність у сфері громадського харчування (барів, ресторанів, кафе тощо);

- приймання відвідувачів у торговельно-розважальних центрах;

- приймання відвідувачів в інших закладах розважальної діяльності;

- приймання відвідувачів суб’єктами господарювання, які провадять діяльність у сфері торговельного і побутового обслуговування населення, крім:

торгівлі продуктами харчування, пальним, засобами гігієни, лікарськими засобами та виробами медичного призначення, ветеринарними препаратами, кормами, пестицидами та агрохімікатами, насінням і садивним матеріалом;

провадження банківської та страхової діяльності, а також медичної практики, ветеринарної практики, діяльності автозаправних комплексів, діяльності з технічного обслуговування та ремонту транспортних засобів, технічного обслуговування реєстраторів розрахункових операцій, діяльності з ремонту комп’ютерів, побутових виробів і предметів особистого вжитку, об’єктів поштового зв’язку;

торговельної діяльності та діяльності з надання послуг громадського харчування із застосуванням адресної доставки замовлень;

- відвідування отримувачами соціальних або реабілітаційних послуг установ і закладів, що надають соціальні або реабілітаційні послуги сім’ям, особам, що перебувають у складних життєвих обставинах (тимчасове, денне перебування), крім установ і закладів, які надають соціальні послуги екстрено (кризово), центрів обліку бездомних осіб, мобільних бригад соціально-психологічної допомоги, соціального патрулювання".

У "помаранчевій" зоні, зокрема, забороняється проведення масових (культурних, спортивних, соціальних, релігійних, рекламних та інших) заходів за участю більш як 20 осіб (у разі проведення заходів з кількістю учасників до 20 осіб організатор забезпечує дотримання між учасниками фізичної дистанції не менше ніж 1,5 метра).

Закладам загальної середньої освіти загалом рекомендовано встановити з 15 до 30 жовтня канікули, а в наступний період - можливий перехід на дистанційне і змішане навчання з урахуванням епідемічної ситуації. Закладам професійної (професійно-технічної) освіти, фахової передвищої та вищої освіти - перейти з 15 жовтня до 15 листопада на дистанційну форму навчання з рекомендованим виїздом студентів із гуртожитків.

Українська правда

www.epravda.com.ua

Архів журналу Віче

Віче №3/2016 №3
Реклама в журналі Інформація авторам Передплата
Останні новини

Польські ЗМІ розповіли, як Туск переконав Макрона змінити умови імпорту не на користь України Сьогодні, 28 березня

Шмигаль прибув на міжурядові переговори до Варшави Сьогодні, 28 березня

Болгарію чекають дострокові вибори: ще одна партія відмовилась формувати уряд Сьогодні, 28 березня

Вибір ідеальних чоловічих шкарпеток. Поради Сьогодні, 28 березня

Вибір майстер-класів у Києві Сьогодні, 28 березня

Чехія виділить кошти на свою ініціативу щодо закупівлі боєприпасів для України Сьогодні, 28 березня

ЄС розблокував пільги для України, Косово йде в Раду Європи, "коаліція бронетехніки": новини дня Сьогодні, 28 березня

ЗМІ: Заява Макрона про відправку військ в Україну розлютила американських посадовців Вчора, 27 березня

Словенія приєднається до ініціативи Чехії із закупівлі снарядів для України Вчора, 27 березня

Естонія готова підтримати прем’єра Нідерландів на посаду генсека НАТО Вчора, 27 березня