Чт, 24 вересня 2020

У США опублікували звіт про сумнівні транзакції сина Байдена під час роботи в Burisma

Сенатори США провели розслідування, за підсумками якого встановили, що син кандидата у президенти Джо Байдена Хантер Байден здійснював сумнівні транзакції на мільйони доларів.

Сенатори США провели розслідування, за підсумками якого вважають, що син кандидата у президенти Джо Байдена Хантер Байден під час роботи в українській компанії Burisma здійснював сумнівні транзакції на мільйони доларів.

Як пише "Європейська правда", такий звіт оприлюднили сенатори-республіканці Рон Джонсон, голова комітету з нацбезпеки та урядових справ, і Чак Гресслі, голова фінансового комітету Сенату.

Звіт підготували у рамках розслідування щодо потенційного конфлікту інтересів, який міг виникнути, коли Хантер Байден обіймав посаду у правлінні та отримував мільйони від українскьої енергетичної компанії Burisma, у той час як його батько Джо Байден був віцепрезидентом та представником адміністрації Обами, відповідальним за політику щодо України.

[L]

"На додачу до понад 4 млн доларів, які Burisma сплатила Хантеру Байдену та його бізнес-партнеру Дейвону Арчеру за членство у правлінні, Хантер, його родина та Арчер отримали мільйони доларів від іноземних громадян із сумнівною репутацією", - пишуть сенатори.

У звіті стверджується, що Хантер Байден отримав переказ у розмірі 3,5 млн доларів від Єлени Батуріної, вдови колишнього мера Москви.

Дейвон Арчер отримав $142 300 від Кенгеса Ракішева із Казахстану, нібито за авто, у той час, коли Джо Байден перебував у Києві.

Також зазначають, що Байден-молодший мав бізнес-зв’язки з Є Джянмінь, Гонгвен Донг та деякими іншими громадянами Китаю, пов’язаними з владою КНР, і здійснював з ними сумнівні транзакції на мільйони доларів. Хантер Байден відкрив банківський рахунок із Донгом, через який здійснювалися глобальні витрати на 100 млн доларів.

Як пишуть у звіті, Хантер Байден перерахував мільйони доларів зі своєї юридичної фірми компаніями Джеймса і Сари Байден. Після запитань про походження коштів Сара Байден відмовилася надавати підтверджуючу документацію і банк у підсумку закрив рахунок.

Крім того, стверджується, що Хантер Байден перераховував кошти громадянкам Росії та інших країн Східної Європи які, ймовірно, пов’язані з проситуцією і торгівлею людьми.

www.eurointegration.com.ua

Архів журналу Віче

Віче №3/2016 №3
Реклама в журналі Інформація авторам Передплата
Останні новини

Вибір ідеальних чоловічих шкарпеток. Поради Сьогодні, 28 березня

Вибір майстер-класів у Києві Сьогодні, 28 березня

Чехія виділить кошти на свою ініціативу щодо закупівлі боєприпасів для України Сьогодні, 28 березня

ЄС розблокував пільги для України, Косово йде в Раду Європи, "коаліція бронетехніки": новини дня Сьогодні, 28 березня

ЗМІ: Заява Макрона про відправку військ в Україну розлютила американських посадовців Вчора, 27 березня

Словенія приєднається до ініціативи Чехії із закупівлі снарядів для України Вчора, 27 березня

Естонія готова підтримати прем’єра Нідерландів на посаду генсека НАТО Вчора, 27 березня

Реєстр збитків від агресії РФ визначив дату початку роботи та пріоритетних постраждалих  Вчора, 27 березня

У Польщі заявили, що близькі до угоди з Україною щодо агропродукції Вчора, 27 березня

Глава МЗС Швеції: НАТО має створити більше стратегічних труднощів для Росії Вчора, 27 березня