Вт, 07 липня 2020

ЄС надав Україні 11,5 млн євро для підтримки реформи державного управління

ЄС перерахував у бюджет України понад 11,5 млн євро - четвертий транш для підтримки реформи державного управління.

ЄС перерахував у бюджет України понад 11,5 млн євро для підтримки реформи державного управління.

Як пише "Європейська правда", про це повідомляє представництво ЄС в Україні.

"Сьогодні Європейський Союз здійснив пряму виплату в розмірі понад 11,5 млн євро в державний бюджет України. Ці кошти спрямовані на підтримку подальшого розвитку системи державного управління в Україні, зокрема задля підвищення її ефективності та стійкості в умовах кризи, спричиненої COVID-19", - зазначають в офіційному комюніке.

Ці кошти є частиною пакету обсягом 90 млн євро у межах програми бюджетної підтримки на реформування державного управління на період 2016-2021 років.

Щоб отримати їх, Україна мала досягти прогресу в реформуванні державного управління, зокрема покращити взаємодію між державними реєстрами і надання державних послуг із подальшим запровадженням і використанням цифрових технологій (як система e-Health, реєстру актів цивільного стану тощо), а також продовжувати оновлення кадрів та управління людськими ресурсами в державних органах (зокрема, запровадити інформаційну систему управління персоналом).

Перед цим Україна вже отримала три транші на на загальну суму 37,6 млн євро.

Голова представництва ЄС в Україні Матті Маасікас наголосив, що реформа державного управління є однією з ключових, тому ЄС продовжить підтримувати її, ділячись досвідом та надаючи фінансову допомогу.

"Зараз як ніколи важливо забезпечити дотримання основних принципів публічного врядування, підзвітності та прозорості для здобуття й зміцнення довіри громадян і бізнесу до державних інституцій і тим самим сприяти швидшому відновленню після тяжкої кризи у сферах здоров’я та економіки", - зазначив Матті Маасікас.

Останній транш на суму 26 млн євро заплановано на 2021 рік. Для його отримання Україна має виконати декілька умов, зокрема, запровадити Принципи державного управління ОЕРС/SIGMA, впроваджувати та оновлювати Стратегію реформування державного управління на основі закону "Про державну службу", прийняти закон про загальну адміністративну процедуру.

"ЄС продовжує стежити за відповідністю останніх законодавчих змін у цій сфері та прозорістю спрощеного набору на посади державної служби в умовах нинішньої кризи", - додають у повідомленні.

Крім бюджетної підтримки, ЄС також надає технічну допомогу обсягом 14 млн євро для впровадження та реалізації зазначених принципів державного управління в державних органах, а також спільно з Європейським банком реконструкції та розвитку виділяє 28,7 млн євро для підтримки секторальних реформ у профільних міністерствах.

www.eurointegration.com.ua

Архів журналу Віче

Віче №3/2016 №3
Реклама в журналі Інформація авторам Передплата
Останні новини

Польські ЗМІ розповіли, як Туск переконав Макрона змінити умови імпорту не на користь України Сьогодні, 28 березня

Шмигаль прибув на міжурядові переговори до Варшави Сьогодні, 28 березня

Болгарію чекають дострокові вибори: ще одна партія відмовилась формувати уряд Сьогодні, 28 березня

Вибір ідеальних чоловічих шкарпеток. Поради Сьогодні, 28 березня

Вибір майстер-класів у Києві Сьогодні, 28 березня

Чехія виділить кошти на свою ініціативу щодо закупівлі боєприпасів для України Сьогодні, 28 березня

ЄС розблокував пільги для України, Косово йде в Раду Європи, "коаліція бронетехніки": новини дня Сьогодні, 28 березня

ЗМІ: Заява Макрона про відправку військ в Україну розлютила американських посадовців Вчора, 27 березня

Словенія приєднається до ініціативи Чехії із закупівлі снарядів для України Вчора, 27 березня

Естонія готова підтримати прем’єра Нідерландів на посаду генсека НАТО Вчора, 27 березня