Пн, 06 липня 2020

Гетманцев незадоволений результатами податкової та митної служб після зміни керівництва

Державні податкова і митна служби показують "негативні результати" роботи після зміни керівників.

Державні податкова і митна служби показують "негативні результати" роботи після зміни керівників.

Про це в інтерв'ю LIGA.net заявив глава фінансового комітету Верховної Ради Данило Гетманцев.

"Міністр взяв на себе відповідальність [коли звільняв колишніх керівників Сергія Верланова і Максима Нефьодова, - ред. ], чекаємо від нього результату. Якщо у нього будуть результати позитивні - переможців не судять. Якщо результати негативні, а ми зараз, на жаль, бачимо результати негативні, то таке рішення викликає дуже і дуже багато питань", - сказав Гетманцев.

Щодо податкової Гетманцев відзначає два моменти: істотне зниження плану і скорочення надходжень в порівнянні з 2019 роком.

"План був сильно скоректований, і індикативи знижені з 31 млрд до 21,3 млрд. Питання до міністра фінансів - хіба економіка країни впала на 30%? Ні. Чому таке зниження? Звичайно, простіше вимагати у ДПС перевиконання плану на 10% - до речі, це завдання не виконано по червня - якщо до цього зменшити його на 30%. у порівнянні зі старими індикатива невиконання плану склало 15%. у червні ми знову (як і в травні) бачимо зменшення надходжень рік до року (26,7 млрд при 28 млрд в 2019 ", - пояснив він.

За словами глави комітету, збільшення сальдо по ПДВ рік до року - це позитивний сигнал, хоча і "деякі експерти і пов'язують збільшення зі зменшенням імпорту і зменшенням імпортного податкового кредиту в системі".

"З третього боку, ми змушені констатувати повний провал роботи зі спиртом, надходження від якого впали, хоча ще в березні і квітні перевищували планові в 7 і 5 разів відповідно! Це очевидний відкат назад. Об'єктивне падіння ПДФО та податку на прибуток може і повинно бути компенсовано за рахунок інших платежів", - сказав Гетманцев.

За його словами, ситуація на митниці набагато гірше, ніж у податковій.

"Планові показники (індикативи) також були зменшені на 30% і навіть ці плани митниця не виконала в травні. У червні зменшений план був виконаний, однак, це менше, ніж в аналогічні місяці при команді Максима Нефьодова. Сірий імпорт йде, бюджет отримує менше, системної роботи з митною вартістю немає, ми маємо зрив термінів щодо реформи митниці. При Нефьодові робилося хоча б це ", - зазначив глава комітету.

Читайте також: Встигнути за 30 секунд: як і чому звільнили Нефьодова та Верланова і до чого тут Цушко

Нагадуємо:

Міністр фінансів Сергій Марченко заявив, що головам митної та податкової служби поставлена задача забезпечити надходження в бюджет як мінімум на 10% вище планового показника - інакше вони будуть звільнені.

Ексголова ДПС Сергій Верланов Сергій Верланов завляв, що Мінфін у травні зменшив план для Державної податкової служби з 58,6 млрд грн до 39,6 млрд грн - на 19 млрд грн.

Раніше ексголова Митної служби Максим Нефьодов заявив, що у травні Міністерство фінансів зменшило план для Державної митної служби на 9,1 мільярд гривень. Надходження від митниці до держбюджету порівняно з квітнем зменшились на 1 мільярд.

www.epravda.com.ua

Архів журналу Віче

Віче №4/2016 №4
Реклама в журналі Інформація авторам Передплата
Останні новини

Білий дім визнав, що через затримку з допомогою Україна втратила Авдіївку Сьогодні, 25 квітня

Голова МЗС: Лише військової допомоги США недостатньо для перемоги над Росією Вчора, 24 квітня

Глава Пентагону поговорив з грецьким колегою на тлі публікацій про тиск щодо Patriot для Києва Вчора, 24 квітня

Держдеп США згадав телемарафон у звіті щодо порушень прав людини Вчора, 24 квітня

Рекордна партія зброї з Британії, новини щодо допомоги США, МЗС обмежує "ухилянтів": новини дня Вчора, 24 квітня

Зеленський і Сунак обговорили найбільший військовий пакет від Британії 23 квітня

Знайти в США зброю для України на всю суму допомоги ЗСУ може бути проблемою – посол 23 квітня

Туск: Польща не передасть Patriot Україні, але допоможе іншими засобами 23 квітня

Кулеба пояснив, чому консульства України зупинили надання послуг чоловікам мобілізаційного віку 23 квітня

Зеленський заявив про домовленість щодо ATACMS для України 23 квітня