Ср, 03 червня 2020

ЄІБ надасть Україні 300 мільйонів євро кредиту на енергоефективність

Європейський інвестиційний банк надасть Україні 300 млн євро кредиту для підвищення енергоефективності громадських будівель

Європейський інвестиційний банк надасть Україні 300 млн євро кредиту для підвищення енергоефективності громадських будівель.

Про це йдеться в офіційному повідомленні ЄІБ та Міністерства розвитку громад і територій.

Європейський інвестиційний банк та Міністерство розвитку громад та територій України підписали угоду про співпрацю (консультаційні послуги) для підтримки підготовки Проєкту із енергоефективності громадських будівель в Україні. Угоду підписали 2 червня 2020 року напередодні зустрічі донорів Трастового фонду Східного партнерства з технічної допомоги (EPTATF).

Наразі співпраця передбачає грантове фінансування у розмірі 150 тисяч євро від EPTATF - Трастового фонду Східного партнерства з технічної допомоги, для підготовки проєкту.

Згодом проєкт отримає 300 млн євро кредиту від Європейського інвестиційного банку за низькими відсотками з тривалим строком погашення.

У рамках проекту планують підвищити енергоефективність 1000 будівель - переважно дитсадків, лікарень та шкіл, що дозволить запобігти викидам в атмосферу понад 1 млн тонн двоокису вуглецю.

Термомодернізацію здійснюватимуть шляхом встановлення сучасного обладнання з енергоефективності, лічильників та систем управління, модернізації систем опалення, вентиляції та освітлення тощо.

"Грант EPTATF сприяє тісній співпраці між ЄІБ та Україною щодо підвищення енергоефективності громадських будівель в країні. Це ключовий пріоритет ЄІБ як кліматично-орієнтованого банку ЄС. Проєкт покращить умови життя громадян України, зумовить суттєву економію енергії із позитивним впливом на зміни клімату та скоротить витрати на опалення і залежність України від імпорту енергії", - зазначив голова представництва ЄІБ в Україні Жан-Ерік де Загон.

Повідомляється, що ЄІБ веде переговори з Фондом Східноєвропейського партнерства з енергоефективності та довкілля (Фонд Е5Р) та ЄС щодо подальших значних грантів для цієї програми.

Європейська правда

www.epravda.com.ua

Архів журналу Віче

Віче №3/2016 №3
Реклама в журналі Інформація авторам Передплата
Останні новини

Як доглядати за татуюванням Сьогодні, 19 березня

Сікорський: Краще пустити заморожені кошти РФ на зброю для України, а не її відбудову Сьогодні, 19 березня

ЗМІ: Президент Румунії затвердив майбутнє навчання українських пілотів на F-16 в країні Вчора, 18 березня

Міністри країн ЄС погодили 5 млрд євро для допомоги Україні зброєю на 2024 рік Вчора, 18 березня

Шмигаль назвав п’ять ключових секторів України як майбутнього члена ЄС Вчора, 18 березня

Кабмін затвердив план реформ, за виконання яких Україна отримає 50 млрд від ЄС Вчора, 18 березня

Шмигаль підтвердив бажання України почати переговори з ЄС у першому півріччі Вчора, 18 березня

ЗМІ: Британія радить Україні тримати оборону на сході і зосередитися на ударах по Криму 17 березня

Макрон пояснив, як він прийшов до ідеї щодо іноземних військ в Україні 17 березня

Макрон: Приїду в Україну з конкретними пропозиціями і рішеннями 17 березня