Сб, 30 травня 2020

МВФ: Затвердження програми stand-by з Україною відбудеться найближчим часом

Директор-розпорядник МВФ Крісталіна Георгієва заявила, що затвердження Радою директорів МВФ першого траншу узгодженої програми stand-by з Україною відбудеться найближчим часом.

Директор-розпорядник МВФ Крісталіна Георгієва заявила, що затвердження Радою директорів МВФ першого траншу узгодженої програми stand-by з Україною відбудеться найближчим часом.

Про це вона заявила під час телефонної розмови з президентом України Володимиром Зеленським, передає прес-служба президента.

"Дякую за стабільне партнерство та конструктивний діалог. Радий, що затвердження Радою директорів Фонду програми співпраці з Україною відбудеться найближчим часом", - заявив Зеленський.

Георгієва та президент України також обговорили ситуацію з пандемією коронавірусу у світі та в Україні.

"На жаль, статистика захворілих за день в Україні залишається ще досить високою, але водночас зростає кількість тих, хто одужав. Нині ми вже понад тиждень перебуваємо на плато захворюваності", - зазначив президент.

Георгієва також привітала ухвалення так званого "антиколомойського" закону, зазначивши, що він захищає платників податків в Україні.

Нагадаємо:

Україна розраховує, що МВФ на засіданні Ради 5 червня схвалить нову кредитну програму на 5 млрд доларів, а наступного дня буде виплачений перший транш у розмірі 1,9 млрд доларів.

Україна та Міжнародний валютний фонд на рівні персоналу погодили (staff level agreement) нову програму Stand-bу розмірі $5 мільярдів, яка розрахована на 18 місяців.

7 травня Україна і Міжнародний валютний фонд переорієнтувалися з раніше попередньо погодженої трирічної програми розширеного фінансування EFF на 18-місячну програму stand by.

У Міністерстві фінансів наголошують, що основна різниця у нових умовах співпраці МВФ полягає в термінах реалізації програми: Stand-by (яка пропонується зараз) - 1,5 роки, EFF (попередні умови) - 3 роки. Обсяг кредитування не зміниться.

В Офісі президента раніше говорили, загальний обсяг програми все ще обговорюється. Водночас Україна очікує отримати перший транш від Міжнародного валютного фонду за новою програмою протягом 1-2 тижнів.

Екномоічна правда

www.epravda.com.ua

Архів журналу Віче

Віче №5/2016 №5
Реклама в журналі Інформація авторам Передплата
Останні новини

Прем’єр Вірменії пояснив, чому не поїхав на "інавгурацію" Путіна Сьогодні, 08 травня

Латвія передала Україні обладнання для забезпечення ЗСУ зв'язком Сьогодні, 08 травня

МЗС України оголосило про невизнання президентства Путіна і закликало світ зробити те саме Вчора, 07 травня

В Угорщині заявили, що не "відправлять на смерть" українських чоловіків-біженців 06 травня

Дві країни Заходу погодились профінансувати виробництво зброї в Україні – міністр 06 травня

Голова МЗС Польщі: Хочемо якнайкращих відносин із США, хто б не був президентом 06 травня

Чехія та Естонія підтвердили, що не прийдуть на інавгураційний фарс Путіна 05 травня

Британія призначить спецпредставника для нарощування виробництва зброї – голова МЗС 04 травня

Британська зброя для ударів по Росії, Італія передасть ППО Україні, тиск на Гаагу: новини дня 04 травня

Лондон дозволив ЗСУ бити британською зброєю по цілях в РФ – Reuters 03 травня