Пт, 29 травня 2020

Як вибрати змішувач для ванної?

Сучасна сантехніка вражає своїми розмірами, формами, конструкціями і можливостями. Асортимент оновлюється для того, щоб покупцям було легше користуватися виробами. Звичайному користувачеві може бути складно самостійно підібрати всі кран в ванну.

Сучасна сантехніка вражає своїми розмірами, формами, конструкціями і можливостями. Асортимент оновлюється для того, щоб покупцям було легше користуватися виробами. Однак, звичайному користувачеві може бути складно самостійно підібрати всі кран в ванну, та інші необхідні компоненти.

змішувач для ванної

Вибір змішувача за принципом дії

Відвідавши магазин сантехніки https://mixxen.ua/product-category/smesiteli/dlya-vanny/, можна побачити, що є всього чотири види пристроїв:

  • двовентильний;
  • одноважільний;
  • змішувач-термостат;
  • сенсорний (або безконтактний) змішувач для ванної.

Двовентильний кран має два вентиля, за допомогою яких регулюється подача холодної і гарячої води. Усередині змішувача є кран-букса, яка і здійснює змішування води. Раніше цей вид був найпопулярнішим на ринку санітарної техніки і присутній практично в кожному будинку.

смеситель

З плином часу одноважільний варіант став витісняти застарілого двовентильного змішувача. Подача рідини регулюється картриджем, який дуже вразливий до води поганої якості. Тому, для одноважільних моделей краще встановлювати додаткові фільтри.

змішувач для ванної

Стильний дизайн, надійність конструкції, безпека і комфортність використання – все це про змішувачі-термостати. Він являє собою спеціальну панель з рукоятками, які регулюють температуру води (вона задається один раз, і утримується до наступної настройки) і її напір. Термостат захищає від опіків і надходження занадто холодної води, що особливо актуально для сімей з маленькими дітьми або людьми похилого віку.

термостат

Для використання сенсорного змішувача не потрібно ніяких важелів або вентилів. Це просунута модель, в корпусі якої є спеціальний датчик руху. Потрібно просто піднести руки до крана, і вода відразу включиться. Дуже зручний варіант.

змішувач

Універсальний змішувач – для маленьких квартир

У малогабаритних квартирах зазвичай і ванні кімнати маленькі, тому, не завжди виходить встановити всю необхідну сантехніку. Хорошим рішенням стане універсальний змішувач для ванної. У більшості випадків його купують з довгим поворотним виливом, і встановлюють таким чином, щоб була можливість використовувати його і в ванні, і в раковині. Це допоможе значно заощадити простір в приміщенні.

Яким матеріалами віддати перевагу?

Основним матеріалом для виготовлення змішувачів виступає латунь. Ці вироби дуже надійні і зручні. В якості покриття використовують:

  • хром – найнадійніший і гіпоалергенний; може використовуватися і для виготовлення всього змішувача; завжди відмінно виглядає і впишеться в будь-який інтер'єр;
  • нікель – гарне і цікаве покриття, але у деяких людей на нього може бути алергія;
  • емаль – дуже красиво виглядає завдяки блискучому відтінку, але не стійка до різного роду пошкоджень; швидко стирається.

змішувач для ванної

Перед вибором крана в ванну і подібної сантехніки краще проконсультуватися з фахівцем. Потрібно врахувати всі особливості ванної кімнати і спланувати розміщення предметів заздалегідь.

Архів журналу Віче

Віче №4/2016 №4
Реклама в журналі Інформація авторам Передплата
Останні новини

В ЄС погрожують ухилянтам, очікування від допомоги США, "атака" дронів на Білорусь: новини дня Сьогодні, 26 квітня

Туск назвав дату перестановок в уряді у зв'язку з європейськими виборами Сьогодні, 26 квітня

У Польщі кажуть, що готові допомогти Україні повернути чоловіків призовного віку Вчора, 25 квітня

Глава МЗС Польщі: Росія бреше про польські плани анексувати частину України Вчора, 25 квітня

Євродепутати просять владу Австрії вплинути на Raiffeisen щодо його бізнесу в Росії Вчора, 25 квітня

Макрон захищає свою позицію про створення "стратегічної двозначності" для Росії Вчора, 25 квітня

Білий дім визнав, що через затримку з допомогою Україна втратила Авдіївку Вчора, 25 квітня

Голова МЗС: Лише військової допомоги США недостатньо для перемоги над Росією 24 квітня

Глава Пентагону поговорив з грецьким колегою на тлі публікацій про тиск щодо Patriot для Києва 24 квітня

Держдеп США згадав телемарафон у звіті щодо порушень прав людини 24 квітня