Вт, 31 березня 2020

Шмигаль гадає, що Рада ухвалить зміни до бюджету за тиждень

Прем’єр-міністр Денис Шмигаль сподівається, що народні депутати все ж підтримають зміни до державного бюджету на 2020 рік за тиждень.

Прем’єр-міністр Денис Шмигаль сподівається, що народні депутати все ж підтримають зміни до державного бюджету на 2020 рік за тиждень.

Джерело: Денис Шмигаль в ефірі програми "Свобода слова" на телеканалі ICTV після позачергових засідань Верховної Ради 30 березня, сайт уряду

Пряма мова: "Ми взяли бюджет на доопрацювання, щоб почути пропозиції та поправки. Впевнений, він буде проголосований через 7-8 днів.

Ми працювали над бюджетом спільно з парламентським комітетом практично в цілодобовому режимі. Це бюджет надзвичайної ситуації. У ньому створений Фонд для боротьби з COVID-19. Ми зберегли практично всі основні видатки, водночас запропонувавши наповнити Фонд на 97,1 мільярда гривень".

Деталі: На думку прем’єра, парламент не підтримав зміни до держбюджету через те, що не всі депутати були присутні на засіданні фракцій та змогли ознайомитися з ними.

Шмигаль також запевнив, що Фонд для боротьби з COVID-19 буде повністю прозорим. У ньому будуть чітко визначені напрямки, куди саме витрачатимуться кошти: це підтримка людей, підтримка медиків, закупівля ліків і заходи, які безпосередньо пов’язані з протидією коронавірусній інфекції та її наслідкам.

За словами голови уряду, "щойно ця боротьба буде завершена, всі видатки будуть повернені" - і Кабмін продовжить фінансувати розвиток економіки.

Прем’єр-міністр додав, що Україні потрібна допомога усіх міжнародних фінансових установ - і це не лише МВФ. Відтак, уряд працює і зі Світовим банком, і з ЄС, і з ЄБРР тощо.

Євросоюз уже виділив 80 млн євро на підтримку України у боротьбі з коронавірусом, сказав Шмигаль.

Передісторія:

30 березня Верховна Рада провела три позачергових засідання одразу, на яких вирішила питання, пов’язані з епідемією COVID-19, змінила міністрів охорони здоров’я та фінансів, відкрила ринок с/г землі та підтримала за основу закон про банки, який був необхідний для надання підтримки Міжнародним валютним фондом і який, як вважається, не дасть Ігорю Коломойському повернути "Приватбанк".

Однак народні депутати не підтримали запропоновані урядом зміни до державного бюджету на поточний рік, адже заради боротьби з коронавірусом урізається фінансування важливих сфер.

Українська правда

www.epravda.com.ua

Архів журналу Віче

Віче №4/2016 №4
Реклама в журналі Інформація авторам Передплата
Останні новини

Рекордна партія зброї з Британії, новини щодо допомоги США, МЗС обмежує "ухилянтів": новини дня Сьогодні, 24 квітня

Зеленський і Сунак обговорили найбільший військовий пакет від Британії Вчора, 23 квітня

Знайти в США зброю для України на всю суму допомоги ЗСУ може бути проблемою – посол Вчора, 23 квітня

Туск: Польща не передасть Patriot Україні, але допоможе іншими засобами Вчора, 23 квітня

Кулеба пояснив, чому консульства України зупинили надання послуг чоловікам мобілізаційного віку Вчора, 23 квітня

Зеленський заявив про домовленість щодо ATACMS для України Вчора, 23 квітня

Тонкощі використання клейових сумішей для армування плит пінополістиролу Вчора, 23 квітня

Союзники назвали дату нової зустрічі щодо зброї для ЗСУ у форматі "Рамштайн" 22 квітня

Кулеба розказав міністрам ЄС, що ще є можливість запобігти гіршим сценаріям 22 квітня

Норвегія приєднається до ініціативи з забезпечення України засобами ППО 22 квітня