Пт, 21 лютого 2020

Бушанський: Президент нічого не зробив, щоб по-справжньому протистояти коронавірусу

Український науковець, політолог ідоктор політичних наук Валентин Бушанський вважає, що ані медицина, ані влада не готові протистояти.

Український науковець, політолог ідоктор політичних наук Валентин Бушанський вважає, що ані медицина, ані влада не готові протистояти коронавірусу.

Політолог зазначає, що Китай і Медики Уханя можуть протистояти вірусу, а медики України не можуть цього робити, оскільки у них немає для цього грошей, досвіду та можливості повною мірою спілкуватися зі світовими колегами. Саме тому Бушанському є зрозумілою реакція жителів Нових Санжар.

«Коли пан президент зробив дуже мудре рішення — привезти людей і виставити себе великим переможцем над чорним драконом, якій називається коронавірус, привезти сюди бідних жертв цього дракона і показати себе переможцем, і на цьому тлі здаватися білим і пухнастим, то пан президент повинен показати людям, що він зробив для того, щоб допомогти нашим медикам, науковцям протистояти коронавірусу.

Збудував лікарні, як китайці, за два дні? Ні. Можливо, він завіз туди обладнання для того, щоб досліджувати інфекційні хвороби? Ні, не зробив. Завіз сюди спеціалістів? Ні. Відправив українських науковців і медиків в Ухань для того, щоб вони співпрацювали з китайцями, навчилися і, повернувшись в Україну, змогли протистояти цієї інфекційній хворобі?

Ні, не зробив. Він нічого не зробив», - пояснює свою позицію Бушанський.

Він також переконаний, що все, що президент України хотів зробити під час повернення українців з Ухані – попаритись та «перебити біль людей, які пам'ятають, що сталося 20 лютого 2014 року». Однак, на думку політолога, Зеленський при цьому не врахував інформаційної непідготовленості жителів Нових Санжар, що і збурило їх.

«Він не думав про те, що є раціональні причини, з яких люди можуть тривожитися.

Він не думав про те, що є раціональні, суто об'єктивні методи, з якими він повинен був підходити до вирішення проблемі коронавірусу. Він думає, що він досі на сцені, а перед ним досі рояль. Навіть коли було загострення ситуації на фронті і людей вбивали там, він висловив співчуття солдату, якій загинув, а далі перескочив на коронавірус. От тоді і виникла ідея, о за допомогою боротьби з коронавірусом перебити тренд і війни, і вбивства на Майдані, і російської агресії взагалі, про яку Зеленський мовчить, наче це ім'я диявола», - наголошує політолог.

На завершення Бушанський додав, що президент України і досі думає, що знаходиться на шоу, а не керує країною - «він вважає, що всім має бути смішно — ні, нам чомусь не смішно, коли ми дивимось на президента Володимира Зеленського».

from-ua.com

Архів журналу Віче

Віче №4/2016 №4
Реклама в журналі Інформація авторам Передплата