Ср, 19 лютого 2020

Володимир Литвин: Україна невдовзі може сама визнати Крим російським. ВІДЕО

Продаж землі - це не реформа, а контрреволюція.

Продаж землі - це не реформа, а контрреволюція. Про це в ексклюзивному коментарі інтернет-виданню Новини України – From-UA заявив екс-спікер Верховної Ради України Володимир Литвин.

За словами нашого співрозмовника, багато розуму не треба, щоб розпродати те, що є. Але таким чином влада втягне Україну в такі конфлікти, з яких вийти вже буде не можливо.

«Ті ж «слуги народу» не розуміють того, що земля – це не тільки економічна категорія в Україні, це насамперед душа українства», - зауважує Володимир Литвин.

«Зрозуміло ж, що заявки про те, що іноземці не зможуть купувати української землі вони абсолютно ілюзорні і не відповідають практичним реаліям, бо сьогодні ніхто не знає, хто являється кінцевим бенефіцеаром тих величезних компаній і кредитних устнов», - додає політик.

На думку екс-спікер Верховної Ради, треба звернути увагу і на те, що коли суспільні настрої засвідчили абсолютне тотальне несприйняття того, що було прямо записане право іноземців на володіння українськими землями, то відразу ж з’явився закон про спрощення прийняття в громадянство України.

«Цим переслідується дві мети: перша – це отим людям з нової влади, які випадково очолили величезні ділянки виконавчої влади або стали членами парламенту, легалізувати їхній статус, бо в них по декілька паспортів; а друга – це те, що багато іноземців виявлять бажання стати громадянами України на певний момент для того, щоб отримати українську землю», - розтлумачує наш співрозмовник.

Володимир Литаин акцентує увагу на рішенні щодо норми про спадкоємство громадянства УНР.

За словами політика, це ж просто фактичне визнання того, що Крим не належить Україні, бо до складу УНР Крим не входив і територія України на той момент була значно меншою.

Тому, на думку нашого співрозмовника, для тих, хто хоче бути на державній службі, треба проводити не конкурси, в яких виграють ті, хто повинен виграти, а треба ввести простий іспит на знання Конституції, української мови і знання історії хочаб на рівні короткого курсу.

«Тоді б менше пропонували б дурниць у Раді, які і у жодні ворота не влізуть», - резюмував екс-спікер Верховної Ради України Володимир Литвин.

from-ua.com

Архів журналу Віче

Віче №3/2016 №3
Реклама в журналі Інформація авторам Передплата
Останні новини

Польські ЗМІ розповіли, як Туск переконав Макрона змінити умови імпорту не на користь України Сьогодні, 28 березня

Шмигаль прибув на міжурядові переговори до Варшави Сьогодні, 28 березня

Болгарію чекають дострокові вибори: ще одна партія відмовилась формувати уряд Сьогодні, 28 березня

Вибір ідеальних чоловічих шкарпеток. Поради Сьогодні, 28 березня

Вибір майстер-класів у Києві Сьогодні, 28 березня

Чехія виділить кошти на свою ініціативу щодо закупівлі боєприпасів для України Сьогодні, 28 березня

ЄС розблокував пільги для України, Косово йде в Раду Європи, "коаліція бронетехніки": новини дня Сьогодні, 28 березня

ЗМІ: Заява Макрона про відправку військ в Україну розлютила американських посадовців Вчора, 27 березня

Словенія приєднається до ініціативи Чехії із закупівлі снарядів для України Вчора, 27 березня

Естонія готова підтримати прем’єра Нідерландів на посаду генсека НАТО Вчора, 27 березня