Пт, 24 січня 2020

Україна просить ЄС відреагувати на недружні дії Азербайджану – джерело

Азербайджан, який був місцем проведення офіційного заходу під егідою Східного партнерства ЄС, відмовив в участі представниці України через її вірменське походження.

Азербайджан, який був місцем проведення офіційного заходу під егідою Східного партнерства ЄС, відмовив в участі представниці України через її вірменське походження.

Про це розповіло "Європейській правді" джерело, поінформоване про перебіг конфлікту; також редакція бачила копію документа, надісланого Міністерством внутрішніх справ до делегації ЄС.

Йдеться про семінар "Аналіз конфліктів", який проходив 13-16 січня у Баку. Семінар був організований Євросоюзом для країн Східного партнерства.

Роботу з організації зустрічі проводив "Європейський коледж безпеки та оборони" (ЄКБО), який є структурною одиницею Європейської служби зовнішніх дій.

"На офіційне запрошення ЄКБО, отримане через Міністерство зовнішніх справ України, Міністерство внутрішніх справ повідомило кандидатуру для участі в заході, яка була включена до складу делегації України. Номіновані кандидати від України були підтверджені ЄКБО, пройшли необхідне онлайн-навчання та отримали електронні квитки. Водночас напередодні виїзду. .. була отримана інформація, що участь представника МВС України у заході неможлива у зв'язку з відмовою Азербайджанської сторони у в’їзді для представника України вірменського походження", - говориться в документі.

У листі не називається ім’я цього співробітника, однак, за даними ЄвроПравди, йдеться про директора департаменту міжнародного співробітництва та європейської інтеграції Мері Акопян.

"Азербайджанська сторона демонструє небажання інтегруватися у спільний проєвропейський простір. Зазначений випадок створює прецедент недружнього ставлення до України", - йдеться у листі.

МВС просить посольство ЄС "рекомендувати Європейському коледжу безпеки та оборони утриматися в подальшому від проведення заходів на території Азербайджанської республіки".

Разом із тим в українському уряді вирішили не робити цей конфлікт публічним, зазначив один зі співрозмовників ЄП.

www.eurointegration.com.ua

Архів журналу Віче

Віче №4/2016 №4
Реклама в журналі Інформація авторам Передплата
Останні новини

Президент Чехії: Ініціатива з пошуку снарядів для України набирає обертів Сьогодні, 16 квітня

Зеленський про брак західної підтримки: Трипільську ТЕС знищили, бо у нас залишилось 0 ракет Сьогодні, 16 квітня

Голова МЗС Норвегії анонсував підписання безпекової угоди з Україною Сьогодні, 16 квітня

Прем’єр Чехії: Ми вже законтрактували 180 тисяч снарядів для України Сьогодні, 16 квітня

Уряд Нідерландів обіцяє додаткові 4,4 млрд євро допомоги Україні у 2024-2026 роках Сьогодні, 16 квітня

Дуда: Треба зробити все можливе, щоб Україна повернула території Вчора, 15 квітня

У Грузії починають розгляд "російського закону" про "іноагентів", під парламентом – протест Вчора, 15 квітня

Шольц розпочав візит у Китай: говоритиме про війну РФ проти України та економіку Вчора, 15 квітня

Байден скликає зустріч G7 через атаку Ірану на Ізраїль 14 квітня

Зеленський звільнив заступника Єрмака, який працюватиме в МЗС 13 квітня