Ср, 22 січня 2020

У МВФ відзначили прогрес України у реформах

Міжнародний валютний фонд відзначає прогрес України в судовій реформі та реформах в економіці, і після виконання всіх необхідних кроків готовий виносити на розгляд Ради директорів нову трирічну програму розширеного фінансування.

Міжнародний валютний фонд відзначає прогрес України в судовій реформі та реформах в економіці, і після виконання всіх необхідних кроків готовий виносити на розгляд Ради директорів нову трирічну програму розширеного фінансування.

Про це заявила, директорка-розпорядник Міжнародного валютного фонду Крісталіна Георгієва, передає Інтерфакс-Україна.

"Ми обговорили прогрес, досягнутий у судовій реформі, який сприятиме верховенству права, просування економічних реформ, говорили про необхідність завершити ті дії, які ще не виконано, щоб ми могли виносити програму на нашу Раду директорів", - сказала вона на зустрічі з президентом Володимиром Зеленським у середу в Давосі.

Також прем'єр-міністр Олексій Гончарук, на своєму Telegram-каналі повідомив, що обговорив з Георгієвой хід виконання попередніх заходів, необхідних для затвердження узгодженої на робочому рівні програми розширеного фінансування.

Нагадуємо:

Міністр фінансів Оксана Маркарова допускає, що Україна може відмовитися від фінансової підтримки МВФ після завершення наступної програми фінансування.

На початку грудня 2019 року Україна домовилася з МВФ про відкриття нової трирічної програми розширеного фінансування на 5,5 млрд доларів.

Остаточне рішення має прийняти рада директорів Фонду на засіданні в лютому. Для цього уряд України має виконати попередні заходи.

Поточна програма співпраці між Україною і МВФ в рамках механізму stand-by була затверджена 18 грудня 2018 року і завершується 17 лютого цього року. Її обсяг становить близько 3,9 млрд доларів.

Перший транш у розмірі близько 1,4 млрд доларів було надано відразу. Потім планувалося ще 2 транші за підсумками піврічних переглядів програми.

Однак у зв'язку зі зміною президента і уряду після виборів вирішено було почати розробку нової програми співпраці.

В цілому за роки співпраці з Фондом Україна отримала близько 30,98 млрд доларів, а виплатила 24,88 млрд доларів, з яких 3,41 млрд доларів становили відсотки.

У 2020-2024 роках Україна має виплатити МВФ 8,9 млрд доларів, в тому числі 0,82 млрд доларів відсотків. З цієї суми на 2020 рік припадає 1,38 млрд доларів, на наступний - 1,58 млрд доларів.

www.epravda.com.ua

Архів журналу Віче

Віче №3/2016 №3
Реклама в журналі Інформація авторам Передплата
Останні новини

Прем’єр Бельгії: Деякі євродепутати поширювали роспропаганду за гроші Сьогодні, 29 березня

1 млн снарядів навесні, новий пакет зброї з Німеччини, переговори з урядом Польщі: новини дня Сьогодні, 29 березня

Прем’єр: Україна домовилася з ЄС про пріоритетний скринінг законодавства у сфері агрополітики Сьогодні, 29 березня

Рада Україна-НАТО зібралась у Брюсселі через останні удари РФ по інфраструктурі Сьогодні, 29 березня

Зеленський розповів про розмову зі спікером Палати представників США Джонсоном Сьогодні, 29 березня

Польські ЗМІ розповіли, як Туск переконав Макрона змінити умови імпорту не на користь України Вчора, 28 березня

Шмигаль прибув на міжурядові переговори до Варшави Вчора, 28 березня

Болгарію чекають дострокові вибори: ще одна партія відмовилась формувати уряд Вчора, 28 березня

Вибір ідеальних чоловічих шкарпеток. Поради Вчора, 28 березня

Вибір майстер-класів у Києві Вчора, 28 березня