Ср, 22 січня 2020

Основні тези другого робочого дня Українського Дому в Давосі

Другий день роботи Українського Дому в Давосі ознаменувався обговоренням глобальних тенденцій, таких як: стратегічні економічні партнерства, інфраструктура, технології та інновації, освіта як ключ до трансформації суспільства.

PROMOTED

Другий день роботи Українського Дому в Давосі ознаменувався обговоренням глобальних тенденцій, таких як: стратегічні економічні партнерства, інфраструктура, технології та інновації, освіта як ключ до трансформації суспільства.

Завершенням сьогоднішньої насиченої програми стала цікава розмова з Трістаном Гаррісом, директором і співзасновником "Центру гуманних технологій".

Учасники обговорюють інвестиційні можливості українського інфраструктурного сектору в Українському Домі в Давосі

В ході першої подіумної дискусії "Україна та ЄС: зміцнення через економічне партнерство", що проводилася за підтримки CEO Club Ukraine, учасники обговорили стратегічне економічне партнерство України та ЄС і перспективи подальшої співпраці.

Зокрема, Жан-Крістоф Лалу, генеральний директор та керівник відділу кредитних операцій Європейського інвестиційного банку (EIB) зазначив: "Україна є важливим партнером для нас. В період між 2014 та 2017 роками ми подвоїли свої інвестиції сюди, і наразі 50% коштів, виділених для східноєвропейського регіону, спрямовуються саме в Україну, формуючи загальне портфоліо у розмірі 6 мільярдів євро".

Друга подіумна дискусія, спонсором якої виступила компанія TIU Canada, пройшла під темою "Чи є Україна останнім у Європі великим майданчиком для розвитку інфраструктури? Перетворення потенціалу на інвестиційно-привабливі проекти".

Ключовою тезою заходу стали перспективи та можливості для інвестування в інфраструктуру України, що є одними з найкращих у Європі.

Ален Пілу, віце-президент з банківських питань Європейського банку реконструкції та розвитку (EBRD) запевнив, що Україна є пріоритетною для ЄБРР: "Минулого року ЄБРР реалізував в Україні 51 проект на суму 1 мільярд євро".

Канадець Майкл Юркович, як один з провідних інвесторів України і головний виконавчий директор TIU Canada, заявив, що "Україна займає перші позиції в світі" і стає комерційним центром у сферах сільського господарства, інфраструктури та ІТ.

У другій половині дня Ноа Ґафні Слейні, виконавчий директор Ратґерського інституту корпоративно-соціальних інновацій, виступила модератором актуальної дискусії "Чи можуть технології врятувати світ? ".

Спікери дійшли спільного висновку, що технології утворюють синергетичні зв’язки з іншими галузями і допомагають приділяти належну увагу сталому розвитку. Захід пройшов за підтримки IT Ukraine Association.

В ході післяобіднього заходу "Трансформація освіти - трансформація суспільства", що був організований WNISEF та Фондом Віктора Пінчука, учасники обговорили стратегічний вплив інвестицій в освіту на суспільство в місцевому, регіональному та національному вимірі.

Насичений день Українського Дому в Давосі завершився енергійною розмовою з Трістаном Гаррісом, співзасновником та головним виконавчим директором "Центру гуманних технологій".

Сайт Українського Дому в Давосі: www.ukrainehousedavos.com

www.epravda.com.ua

Архів журналу Віче

Віче №4/2016 №4
Реклама в журналі Інформація авторам Передплата
Останні новини

Білий дім визнав, що через затримку з допомогою Україна втратила Авдіївку Сьогодні, 25 квітня

Голова МЗС: Лише військової допомоги США недостатньо для перемоги над Росією Вчора, 24 квітня

Глава Пентагону поговорив з грецьким колегою на тлі публікацій про тиск щодо Patriot для Києва Вчора, 24 квітня

Держдеп США згадав телемарафон у звіті щодо порушень прав людини Вчора, 24 квітня

Рекордна партія зброї з Британії, новини щодо допомоги США, МЗС обмежує "ухилянтів": новини дня Вчора, 24 квітня

Зеленський і Сунак обговорили найбільший військовий пакет від Британії 23 квітня

Знайти в США зброю для України на всю суму допомоги ЗСУ може бути проблемою – посол 23 квітня

Туск: Польща не передасть Patriot Україні, але допоможе іншими засобами 23 квітня

Кулеба пояснив, чому консульства України зупинили надання послуг чоловікам мобілізаційного віку 23 квітня

Зеленський заявив про домовленість щодо ATACMS для України 23 квітня