Пн, 20 січня 2020

Мірошниченко: Якщо Строкач переможе в конкурсі на голову ДАБІ, корупційні схеми буде легітимізовано

Сьогодні, 20 січня, відбувся конкурс на посаду голови Державної архітектурно-будівельної інспекції України, на яку претендує колишній очільник.

Сьогодні, 20 січня, відбувся конкурс на посаду голови Державної архітектурно-будівельної інспекції України, на яку претендує колишній очільник відомства Олександр Строкач. Депутат Київради Ігор Мірошниченко переконаний, якщо Строкач знову очолить Інспекцію, то це легітимізує корупційні схеми.

Про це він розповів в інтерв’ю "ДС". "Я думаю, що на будь-якому конкурсі мають бути прозорі умови, але все ж таки треба вивчати і минуле конкурсантів. Бо коли на конкурсі може перемогти людина, яка була на чолі корупційних схем, то в чому тоді полягає сенс цього конкурсу? Щоб легітимізувати ці схеми і продовжити боротися з ними і керівником, який їх благословляв?

Я підозрюю пана Строкача у сприянні корупції", – зазначив Мірошниченко.

Він також навів декілька конкретних прикладів. Зокрема, щодо будівництва на вул. Бережанській, 15 та Сосюри 6. "Ми добились, щоб інспектори ДАБІ при Строкачі винесли приписи на заборону будівництва… Але у підсумку: на Бережанській, 15 пан Строкач разом зі своїми інспекторами, незважаючи на припис про заборону будівництва, видає сертифікати готовності. Це корупція чистої води.

Є прямі імперативні норми законодавства, які забороняють вводити в експлуатацію будинки, за якими не скасовані приписи на заборону. Виходить, що та сама людина спочатку забороняє будівництво, а потім при чинній забороні видає сертифікат готовності. Це схоже на корупцію і кримінал, і я написав заяву про злочин", – наголосив депутат Київради. Мірошниченко додав, що якщо такі люди, як Строкач, будуть вигравати конкурси, "тоді у мене остаточно втратиться віра в те, що в нашій країні щось може бути чесним і щось може змінюватись на краще". Нагадаємо, Кабінет міністрів України 19 грудня 2019 року оголосив конкурсний відбір на посаду голови Державної архітектурно-будівельної інспекції. Конкурс відбувся 20 січня 2020 року.

from-ua.com

Архів журналу Віче

Віче №3/2016 №3
Реклама в журналі Інформація авторам Передплата
Останні новини

Сікорський: Краще пустити заморожені кошти РФ на зброю для України, а не її відбудову Сьогодні, 19 березня

ЗМІ: Президент Румунії затвердив майбутнє навчання українських пілотів на F-16 в країні Вчора, 18 березня

Міністри країн ЄС погодили 5 млрд євро для допомоги Україні зброєю на 2024 рік Вчора, 18 березня

Шмигаль назвав п’ять ключових секторів України як майбутнього члена ЄС Вчора, 18 березня

Кабмін затвердив план реформ, за виконання яких Україна отримає 50 млрд від ЄС Вчора, 18 березня

Шмигаль підтвердив бажання України почати переговори з ЄС у першому півріччі Вчора, 18 березня

ЗМІ: Британія радить Україні тримати оборону на сході і зосередитися на ударах по Криму 17 березня

Макрон пояснив, як він прийшов до ідеї щодо іноземних військ в Україні 17 березня

Макрон: Приїду в Україну з конкретними пропозиціями і рішеннями 17 березня

"Радіо Свобода": Угорщина знову скаржиться державам ЄС на "утиски угорців" в Україні 16 березня