Ср, 15 січня 2020

США можуть зменшити військову допомогу Іраку – ЗМІ

Адміністрація президента США готує можливе скорочення військової допомоги Іраку у розмірі 250 мільйонів доларів, вже схвалених Конгресом, якщо уряд країни з наполягатиме на виведенні американських військ.

Адміністрація президента США готує можливе скорочення військової допомоги Іраку у розмірі 250 мільйонів доларів, вже схвалених Конгресом, якщо уряд країни з наполягатиме на виведенні американських військ.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на The Wall Street Journal.

Видання отримало доступ до електронного листування, в якому Держдепартамент і Міністерство оборони обговорили питання про фінансування військової допомоги Іраку. Електронні листи вказують на те, що Бюро з близькосхідних справах Держдепартаменту працює над скороченням суми коштів в рамках програми зовнішнього військового фінансування США для Іраку на поточний фінансовий рік.

Бюро також планує звернутися в управління Білого дому з питань управління та бюджету, щоб скасувати запит на 100 мільйонів доларів на 2021 фінансовий рік.

"Це не виключає подальшого розгляду Конгресом питання про іноземну допомогу в разі зміни ситуації в Іраку", - йдеться в одному з листів.

[L]

У листі стверджується, що остаточне рішення ще не прийнято, але вищі посадові особи адміністрації розпорядилися переглянути питання про те, які засоби можуть бути утримані або перерозподілені в разі, якщо Ірак наполягатиме на виведенні американських військ.

Представник Держдепартаменту заявив, що США " постійно переглядають допомогу, щоб переконатися, що вона відповідає нашим політичним цілям та найкращим чином використовує долари платників податків". Чиновник додав, що на даний момент жодних змін в системі американської допомоги не сталося.

Після того, як в грудні в Іраку в результаті ракетного обстрілу був убитий американський контрактник і поранено кілька військовослужбовців США, президент Трамп наказав убити іранського генерал-майора Касема Сулеймані.

Через кілька днів парламент Іраку проголосував за припинення операцій міжнародних збройних сил в Іраку, прийнявши резолюцію, яка не має обов'язкової сили.

На запрошення уряду в Іраку залишаються близько 5300 американських військовослужбовців.

www.eurointegration.com.ua

Архів журналу Віче

Віче №4/2016 №4
Реклама в журналі Інформація авторам Передплата
Останні новини

Білий дім визнав, що через затримку з допомогою Україна втратила Авдіївку Сьогодні, 25 квітня

Голова МЗС: Лише військової допомоги США недостатньо для перемоги над Росією Вчора, 24 квітня

Глава Пентагону поговорив з грецьким колегою на тлі публікацій про тиск щодо Patriot для Києва Вчора, 24 квітня

Держдеп США згадав телемарафон у звіті щодо порушень прав людини Вчора, 24 квітня

Рекордна партія зброї з Британії, новини щодо допомоги США, МЗС обмежує "ухилянтів": новини дня Вчора, 24 квітня

Зеленський і Сунак обговорили найбільший військовий пакет від Британії 23 квітня

Знайти в США зброю для України на всю суму допомоги ЗСУ може бути проблемою – посол 23 квітня

Туск: Польща не передасть Patriot Україні, але допоможе іншими засобами 23 квітня

Кулеба пояснив, чому консульства України зупинили надання послуг чоловікам мобілізаційного віку 23 квітня

Зеленський заявив про домовленість щодо ATACMS для України 23 квітня