Чт, 12 грудня 2019

Робимо чудовий подарунок для справжніх кавоманів

Кавові апарати, прилади та аксесуари, як, звичайно, і особливо якісна кава. Ви можете знайти чудові подарунки, пов’язані з кавою, у будь-який час року. Для друзів чи членів сім’ї, які обожнюють каву, вдумливі «кавові» подарунки неодмінно прийдуться до душі.

Полиці магазинів і спеціалізовані підприємства роздрібної торгівлі пропонують широкий спектр кави цілий рік. І не важливо чому саме віддають перевагу ваші близькі люди: пінистому латте, холодному глясе чи міцному еспресо, тут завжди головне - обрати найкращу каву.

Одним з найкращих сортів кави, який можна знайти на полицях супермаркету, є Colombia Supremo: ambassador.cafe/ua/colombia-supremo

Колумбія спеціалізується виключно на вирощуванні арабіки з винятково збалансованим смаком, що визнається баристами по всьому світу.

Багато поціновувачів кави так люблять побалувати себе зранку чашкою ароматної кави в спеціалізованому кафе. Однак, не бігати ж кожен раз в кав'ярню, коли захотілося насолодитися бадьорим напоєм? Але як догодити справжньому каво ману?

espresso-supremo

Професійні бариста поділилися з нашими читачами секретами того, як приготувати ідеальну каву в домашніх умовах:

1. За основу варто брати виключно зернову каву, яку ви змелете самостійно. Так ви будете знати напевно, що в вашому напої немає нічого зайвого і сировина доброї якості.

Розчинна кава не підійде для цих цілей, тому про нього варто забути. Є, звичайно, хороші варіанти смачного напою в молотому вигляді, але вони коштують набагато дорожче.

2. Забудьте про використання кавоварок: або кавова машина, або звичайна турка. У кавоварках існує один великий мінус, який не дозволяє приготувати напій правильно: температура води досягає лише 85 градусів, а вам потрібно на 10 градусів більше.

3. Експерти вирахували ідеальні пропорції напою: на 180 мл води необхідно використовувати 20 г кави. Це міцна класика, з якою можна експериментувати.

4. Зберігайте каву так, щоб вона була як най далі від сторонніх запахів і вологи: це сильно позначається на смакових якостях. Існують спеціально призначені ємності для зберігання кави. Віддавайте перевагу склу з кришкою, яка буде прилягати досить щільно.

5. Звичайна вода не підійде для приготування ідеальної кави, оскільки вона від початку має не дуже приємні смакові особливості. Очищуйте воду за допомогою фільтру або ж придбайте для цих цілей спеціальну підготовлену воду.

6. Дуже важливо дотримуватися балансу: занадто велика кількість молока або вершків перетворить каву в зовсім інший напій, що більше нагадуватиме какао. Кориця додає цікаві нотки аромату, але так саме збиває природний запах кавового напою.

Справжня кава подається в чистому вигляді - без цукру, вершків чи молока.

7. Щоб напій порадував смаком і ароматом, доведеться понести певні витрати, оскільки якісна кава коштує чимало. Для особливих випадків фахівці рекомендують обирати ціновий сегмент класу люкс. Для трудових буднів підійде і середньо-висока цінова категорія.

Архів журналу Віче

Віче №3/2016 №3
Реклама в журналі Інформація авторам Передплата
Останні новини

Прем’єр Бельгії: Деякі євродепутати поширювали роспропаганду за гроші Сьогодні, 29 березня

1 млн снарядів навесні, новий пакет зброї з Німеччини, переговори з урядом Польщі: новини дня Сьогодні, 29 березня

Прем’єр: Україна домовилася з ЄС про пріоритетний скринінг законодавства у сфері агрополітики Сьогодні, 29 березня

Рада Україна-НАТО зібралась у Брюсселі через останні удари РФ по інфраструктурі Сьогодні, 29 березня

Зеленський розповів про розмову зі спікером Палати представників США Джонсоном Сьогодні, 29 березня

Польські ЗМІ розповіли, як Туск переконав Макрона змінити умови імпорту не на користь України Вчора, 28 березня

Шмигаль прибув на міжурядові переговори до Варшави Вчора, 28 березня

Болгарію чекають дострокові вибори: ще одна партія відмовилась формувати уряд Вчора, 28 березня

Вибір ідеальних чоловічих шкарпеток. Поради Вчора, 28 березня

Вибір майстер-класів у Києві Вчора, 28 березня